Artikel top billede

Kameraerne blev sat op for flere år siden, men de fanger stadigvæk ingen fartsyndere: It-problemer forsinker fartkontrol på Storebæltsbroen

Integrationsproblemer med politiet it-systemer betyder, at otte kameraer fartkameraer på Storebæltsbroen stadigvæk ikke er i stand til at fange fartsyndere.

Selvom der for to år siden blev ophængt otte kameraer til permanent fartkontrol på Storebæltsbroen, så har de endnu ikke fanget en eneste fartsynder.

Det skriverFyens Stiftidende.

Kameraer, der har kostet et sekscifret beløb, bliver allerede i dag brugt til trafikanalyser på broen, men de kan stadigvæk ikke bruges til identificere folk, der kører for stærkt på broen, som det ellers var planen.

Det skyldes blandt andet, at ressourceproblemer og it-bøvl betyder, at det endnu ikke har været muligt at integrere data fra kameraerne i politiets it-systemer.

'Der er på nuværende tidspunkt ikke taget endelig stilling til implementeringen af automatisk fartkontrol på Storebæltsbroen og Øresundstunnellen', skriver Trafikministeriet til Fyens Stifstidende.

Det er ikke første gang, at it-udfordringer skaber problemer på Storebæltsbroen.

Således betød en fejl med en software-opdatering hos Sund & Bælt, der driver Storebæltsbroen, at en bilist sidste år blev dirigeret over i den forkerte vejbane med direkte kurs mod den modkørende trafik.