Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musk vil bygge rival til ChatGPT: Er gået i gang med at samle hold af topforskere

Et regulært kapløb på markedet for AI-drevne chatbots er i gang. Nu melder Elon Musk sig også på banen. Han er gået i gang med at hyre AI-forskere, der skal skabe en rival til ChatGPT.

I løbet af de seneste uger har Elon Musk prikket en række førende AI-forskere på skulderen.

Han har nemlig i sinde at skabe en konkurrent til ChatGPT, der har taget verden med storm siden november 2022, skriver The Information.

Elon Musk planlægger at skabe et nyt forskningslaboratorie, der skal kreere et alternativ til ChatGPT. Projektet er stadig i en meget tidlig fase, lyder det.

I løbet af de sidste måneder har Tesla-ejeren kritiseret OpenAI, der står bag ChatGPT, for at installere adskillige forsvarsværk, der hindrer chatbotten i at producere tekst, der støder brugeren.

Tilbage i 2015 var Elon Musk med til at stifte OpenAI, men senere har han kappet båndene til virksomheden.

Sidste år påstod han, at OpenAI's var i færd med at "træne AI til at være woke".

Den kommentar peger derfor i retningen af, at en rivaliserende chatbot fra Elon Musks hånd ville have færre restriktioner omkring sprængfarlige emner sammenlignet med ChatGPT samt den relaterede chatbot Bing, som Microsoft lancerede forrige uge, skriver mediet.

Indtil videre har Elon Musk hyret AI-specialisten Igor Babuschkin, der for nyligt forlod Alphabets AI-enhed, DeepMind, der specialiserer sig i samme machine learning-modeller, som ligger til grund for ChatGPT.

Igor Babuschkin har dog i et interview for nyligt afmonteret rygtet om, at Elon Musks mål er at bygge en chatbot med færre begrænsninger i forhold til udarbejdelsen af stødende indhold.