Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Nu begynder nedlukningen: NemID lægges snart i graven

Nu begynder nedlukningen af NemID, der endegyldigt aflives 30. juni 2023. Derved overtager MitID for alvor scenen.

Nu er NemID snart fortid.

Fra begyndelsen af marts måned vil NemID-brugere blive varslet om den nærtstående lukning i NemID-appen.

"30. juni 2023 lukker NemID. Efter denne dato kan du ikke længere bruge NemID. Brug MitID allerede nu," sådan vil teksten lyde, oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en meddelelse.

Når det offentlige trækker stikket til NemID, så er det både appen, nøglekortet, nøgleviser, voice response-løsningen, medarbjdersignatur og Sikker e-mail, der aflives.

Når NemID lukkes, så står arvtageren MitID klar. MitID har været i brug gennem længere tid, og er løbende blevet implementeret i højere og højere grad.

Tilbage i september 2022 blev MitID standardvalget ved login til offentlige løsninger, netbank og digital post i stedet for NemID, der allerede der begyndte at træde i baggrunden.

Hvis man som borger ikke har fået fat på MitID endnu, så kan det gøres ved at scanne ens pas i MitID-appen eller ved at gå ned på Borgerservice, oplyser styrelsen.

Sidste måned viste en brugertilfredshedsundersøgelse, foretaget i slutningen af 2022, at 64 procent af danskerne er tilfredse med MitID, mens 18 procent er utilfredse med det nye digitale ID.

"Når knap en femtedel af borgerne er utilfredse med MitID, er det noget, vi skal tage alvorligt. Det har ikke været lige let for alle at få MitID, og tallene her understreger, hvor vigtigt det er, at vi løbende har øje for, hvordan vi kan forbedre løsningen."

"Ser man på tallene for, hvor mange der var utilfredse med NemID, dengang det blev lanceret, og hvor populær den løsning siden hen er blevet, så håber og tror vi på, at vi kommer til at se samme udvikling for MitID," lød det dengang fra Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere