Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Chrome og Mac fungerer nu meget bedre sammen: Markant forbedret driftstid

Fintuninger i Googles browser kan give op til 10 procent længere driftstid.

Chrome-browserens ry for at bruge meget strøm gøres til skamme med nyeste version af browseren fra Google.

Med nyeste version af browseren, kaldet 110.0.5481.100, bliver der langt op til halvanden time til driftstiden på en Macbook Pro, noterer netmediet The Verge.

Af mediets egne tests fremgår det, at en Macbook Pro 13 kan afspille YouTube videoer på browseren uafbrudt i hele 18 timer med den nye version af browseren, mens almindelig web-surfen kunne gøres i op til 17 timer.

Det svarer til en forbedring på mellem en halv til halvanden time, i forhold til mediets tidligere tests, hvor MacBook Pro 13 ekviperet med den nyeste M2 processor blot holdt sig kørende i 16,5 timer.

Google bekræfter det nye fokus på optimering og pointerer, hvordan der blandt andet er fintunet med såkaldt ’garbage collection’ under brug af browseren, mens nye ’iframes’, altså elementer i hjemmesider, komprimeres så de ikke benytter så mange processor-ressourcer.

Samtidig har Google introduceret en decideret strømspare-tilstand til sin browser, som aktivt går ind og eliminerer unødvendige aktiviteter, der kører i baggrunden. Google oplyser selv, at strømspare-funktionen alene kan give en halv times ekstra driftstid.

Den nye, strømoptimerede version af Chrome-browseren udkom 14. februar og er nu tilgængelig til både Windows, Mac og Linux.