BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

Joe Biden på vej med historisk indgreb: Vil indføre total-forbud mod TikTok i USA

Joe Biden har netop fået grønt lys til at gå videre med sin plan om at indføre et totalforbud mod TikTok. Hvis alt flasker sig for præsidenten, kan det ende med, at ingen amerikanere kan tilgå eller downloade den kinesiske app.

USA's præsident Joe Biden vil indføre et totalforbud mod TikTok i USA.

Og han er kommet forbuddet et skridt nærmere.

Den amerikanske komité for udenrigsanliggender stemte onsdag om, hvorvidt der kunne gives tilladelse til det omfattende indgreb.

24 var for og 16 imod, derved kan Joe Biden gå videre med planen, skriver Reuters.

Totalforbuddet, hvis det føres ud i livet, vil være historisk i den forstand, at der aldrig er lagt så store restriktioner på et socialt medie før i USA.

TikTok, der er ejet af kinesiske Bytedance, bruges af over 100 millioner amerikanere.

"TikTok er en trussel mod den nationale sikkerhed. Det er tid til at handle. Alle, der har downloaded TikTok på deres enheder har givet det kinesiske kommunistparti en bagdør til alle deres personlige informationer," lyder det fra Michael McCaul, en republikansk politiker, der sidder med komiteen for udenrigsanliggender.

Demokraterne var i opposition til forslaget med argumentet om, at det var forhastet og krævede en debat samt konsultationer med eksperter.

Det foreløbige lovforslag går ikke i detaljen med, hvordan totalforbuddet vil udføres konkret. Men det giver Joe Biden magt til forbyde alle transaktioner med TikTok, hvilket kan ende med at forhindre samtlige amerikanere i at tilgå eller downloade appen.