Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Populære iMac får sig en længe ventede overhaling – men først sidst på året

Apples alt-i-en enhed står overfor en længe ventet overhaling.

Mens Apple er klar med en lind strøm af opdateringer til sine Mac- og Macbook-enheder, har tingene stået noget mere stille, når det gælder den populære alt-i-en computer iMac.

Siden Apple løftede sløret for den omsiggribende overhaling af iMac i begyndelsen af 2021, har tingene stået stille for enheden, hvis forgænger ’retina iMac’ typisk blev overhalet hvert halvanden år.

Finansmediet Bloombergs velorienterede Apple-journalist, Mark Gurman, giver nu oplysninger om, hvad der er i gære hos Apple.

En stærkere iMac

Ifølge mediets kilder, er to modeller i støbeskeen, i øjeblikket kaldet under deres respektive kodenavn ’J433’ og ’J434’.

Disse to prototyper er i fremskreden i deres udvikling, og bliver i øjeblikket testet forud for en lancering, som forventes at blive til efteråret.

Inde i maskinerne står den nye iMac til at få en væsentlig overhaling ved, at det bliver en ’nye processor’ der kommer til at drive MacOS frem.

Mediet 9to5Mac pointerer her at egne kilder peger på at det bliver den kommende M3-processor, der skal drive den nye iMac frem.

Den nye M3-processor forventes at blive klodens første desktop-processor fremstillet med den avancerede ’3nm’ litografi, hvor den nuværende M2-processor er fremstillet med den mindre strømeffektive ’5nm’ proces.

Mark Gurman noterer, at netop skiftet fra 5nm til 3nm vil bringe et ’kæmpe boost’ til både ydelse og strømeffektivitet.

Kun en størrelse

Mens Apples iMac tidligere har budt på flere skærmstørrelse, tyder det på, at Apple vil fastholde sin strategi med blot at tilbyde en enkel skærmstørrelse på 24 tommer.

Omvendt forholder det sig Apples iPad og Macbook-kollektioner, hvor iPads fås i fem forskellige skærmstørrelser, Macbook Pro tilbydes i tre størrelser, mens Macbook Air kollektionen står til at vokse med introduktion af en kommende 15” variant til foråret.