Artikel top billede

Statsministeriet slår fast: Ansatte skal slette Tiktok

De ansatte i statsministeriet må ikke længere have Tiktok installeret på deres arbejdstelefoner.

Den kinesiske app Tiktok er allerede blevet forbudt på de ansattes telefoner i Folketinget, og nu kommer det også til at gælde for de ansatte i Statsministeriet.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

I et svar Ritzau henviser Statsministeriet til en anbefalinger som Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste, udsendte den 24. februar.

Her frarådede Center for Cybersikkerhed, at Tiktok blev anvendt fra på arbejdstelefoner hos ansatte i statslige myndigheder, og det er den anbefaling som statsministeriet nu retter sig efter.

”På den baggrund må TikTok ikke være installeret på tjenestetelefoner og eventuelt iPads i Statsministeriet,” oplyser Statsministeriet ifølge Ritzaus.

Så få apps som muligt

Center for Cybersikkerhed har desuden oplyst til Computerworld, at medarbejder i statslige myndigheder installerer så får apps som muligt på deres tjenestetelefoner samt kun installerer apps, der er relevante for deres arbejdsopgaver.

Når det konkret gælder Tiktok begrunder Center for Cybersikkerhed sin anbefaling med, at appen anmoder brugerne om vide rettigheder og adgange på de enheder, hvor den er installeret samt at der er en forhøjet risiko fordi det er en app fra et kinesisk firma, der er underligt kinesiske sikkerhedslovgivning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere