Artikel top billede

Statsministeriet slår fast: Ansatte skal slette Tiktok

De ansatte i statsministeriet må ikke længere have Tiktok installeret på deres arbejdstelefoner.

Den kinesiske app Tiktok er allerede blevet forbudt på de ansattes telefoner i Folketinget, og nu kommer det også til at gælde for de ansatte i Statsministeriet.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

I et svar Ritzau henviser Statsministeriet til en anbefalinger som Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste, udsendte den 24. februar.

Her frarådede Center for Cybersikkerhed, at Tiktok blev anvendt fra på arbejdstelefoner hos ansatte i statslige myndigheder, og det er den anbefaling som statsministeriet nu retter sig efter.

”På den baggrund må TikTok ikke være installeret på tjenestetelefoner og eventuelt iPads i Statsministeriet,” oplyser Statsministeriet ifølge Ritzaus.

Så få apps som muligt

Center for Cybersikkerhed har desuden oplyst til Computerworld, at medarbejder i statslige myndigheder installerer så får apps som muligt på deres tjenestetelefoner samt kun installerer apps, der er relevante for deres arbejdsopgaver.

Når det konkret gælder Tiktok begrunder Center for Cybersikkerhed sin anbefaling med, at appen anmoder brugerne om vide rettigheder og adgange på de enheder, hvor den er installeret samt at der er en forhøjet risiko fordi det er en app fra et kinesisk firma, der er underligt kinesiske sikkerhedslovgivning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere