Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

TikTok klar med plan efter massiv kritik: Sådan vil TikTok sikre europæiske data med sit nye ‘Project Clover’

TikTok vil ‘sætte nye standarder’ for europæisk data-sikkerhed med sit nye Project Clover, meddeler det kriseramte selskab.

Efter TikTok er blevet ramt af det ene forbud efter det andet i den seneste tid, er selskabet nu klar med en nødplan, som sigter efter at få opbygget tilliden til den omstridte app i de vestlige lande.

TiKTok kalder planen for ‘Project Clover.’ Med den vil TikTok ‘sætte en ny standard for europæisk datasikkerhed,’ lyder det fra selskabet.

En lang række myndigheder i både Danmark og resten af den vestlige verden har i de seneste uger forlangt, at samtlige medarbejdere af sikkerhedshensyn fjernede TikTok fra deres telefoner.

Herhjemme er det sket efter, at Center for Cybersikkerhed har advaret mod den kinesiske app, som kan udgøre en sikkerhedsrisiko, da den snager på telefonerne - og det ikke kan udelukkes, at kineserne kan få adgang til data.

Med Project Clover vil TikTok sikre, at al data fra europæiske telefoner bliver i Europa.

“Med Project Clover vil vi opbygge en sikker enklave for europæiske brugerdata fra TikTok,” lyder det fra selskabet.

Centralt i planen er udbygning af TikToks datacenter i Irland samt etablering af yderligere et datacenter i Hamar i Norge.

“Vi begynder med at lagre europæisk TikTok-brugerdata lokal i indeværende år med migrering ind i 2024,” lyder det fra TikTok.

Samtidig vil TikTok indføre en række nye metoder til at ‘styrke eksisterende beskyttelse,’ ligesom selskabet ‘yderligere vil aligne med den overordende tilgagn til data-governance’ i Europa.

TikTok har hele tiden fastholdt, at selskabet ikke deler data med nogen og at selskabet allerede har en række kontroller, der skal sikre dette.

Med Project Clover vil selskabet nu indføre det, som det kalder for ‘sikkerheds-gateways’ for medarbejdere, der skal have adgang til europæiske data samt overførsler til lande uden for Europa.

“Al adgang til data vil nu ikke alene være compliant med de relevante databeskyttelses-love, men vil også skulle godkendes via disse sikkerheds-gateways og yderligere kontroller,” meddeler TikTok.

Det hele skal kontrolleres af et eksternt, europæisk it-sikkerhedsselskab, som TikTok vil hyre til formålet.

Du kan læse mere om Project Clover her.