Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Green Mountain)

Tiktok opruster i Europa: Kæmpe nordisk datacenter på vej

Den kinesiske app Tiktok vil opbevare flere data i Europa, og nu er selskabet på vej med et kæmpestort nordisk datacenter.

Den omstridte, men populære kinesiske app Tiktok opruster på europæisk jord, hvor selskabet nu vil udvide sin datacenterkapacitet.

Således har selskabet netop indgået et aftale med det norske datacenter-firma Green Mountain, der allerede er i gang med at opføre et hyperscale datacenter til formålet.

"Dette er det første hyperskala datacenter i denne skala i Norge, og vi er taknemmelige for den tillidserklæring som Tiktok giver vores projekt,” siger Svein Atle Hagaseth administrerende direktør for Green Mountain ifølge en pressemeddelelse.

Lægger beslag på tre datacenter-haller

Green Mountain oplyser i pressemeddelsen, at selskabet allerede er i gang med at opføre kompleksets fem datacenterhaller, der hver især har en kapacitet på 30 mw.

Her af har Tiktok allerede indgået en aftale for tre datahaller med en samlet kapacitet på 90 MW.

Tiktok har dog ifølge pressemeddelelsen en option, der gør det muligt for selskabet at få udvidet kapaciteten til 150 MW i 2025.

Det nye datacenter bliver placeret i erhvervsområdet Heggvin Næringpark i Hamar og Løten-kommune nord for Oslo, og det får navnet OSL2-Hamar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere