Artikel top billede

(Foto: EU Kommissionen / Xavier Lejeune)

Gigant med dansker i spidsen giver Vestager klar besked: Pung ud ellers rykker vi til USA

Der skal flere penge på bordet. Det var i grove træk meldingen på et møde i Bruxelles, hvor blandt andet Volkswagen og den svenske batterigigant Nortvolt, der har Jim Hagemann Snabe som bestyrelsesformand, deltog.

Det svenske batterigigant Northvolt, der bygger batterier til elbiler, har en klar besked til EU-kommissionen og ikke mindst den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager:

Der skal flere penge på bordet, hvis ikke selskabets næste store såkaldte gigafactory skal opføres Tyskland fremfor i USA.

Det engelske finansavis Financial Times skriver således, at Northvolt, som har danske Jim Hagermann Snabe som bestyrelsensformand, for nylig sammen med blandt andet Volkswagen har deltaget i et EU-møde i Bruxelles, der handlede om fremtiden for europæisk batteriproduktionen.

Fristes af amerikanske milliarder

Anledningen til mødet er blandt andet, at USA med den statslige støttepakke Inflation Reduction Act frister europæiske virksomheder med milliarder, hvis de rykker deres produktion til USA.

Ifølge Financial fremførte Northvolt synspunktet, at EU bliver nødt til at fremlægge nogle mere konkrete løfter om statsstøtte, hvis virksomheden skal være klar til at give afkald på de op mod otte milliarder dollar, som den amerikanske ordning lokker med.

Danske Jim Hagemann Snabe har ifølge det svenske erhvervsmedie DI sammen med Nortvolts topchef Peter Carlsson tidligere argumenteret for, at EU bør lancere en grøn støttepakke, der kan matche den amerikanske.

Jim Hagemann Snabe havde fra 2010 til 2013 sammen med Bill McDermott posten som co-ceo for den tyske ERP-gigan SAPt, og i dag er han udover at være bestyrelsesformand for Nortvolt også tidligere formand for bestyrelsen i A.P. Møller - Mærsk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere