Artikel top billede

(Foto: EU Kommissionen / Xavier Lejeune)

Gigant med dansker i spidsen giver Vestager klar besked: Pung ud ellers rykker vi til USA

Der skal flere penge på bordet. Det var i grove træk meldingen på et møde i Bruxelles, hvor blandt andet Volkswagen og den svenske batterigigant Nortvolt, der har Jim Hagemann Snabe som bestyrelsesformand, deltog.

Det svenske batterigigant Northvolt, der bygger batterier til elbiler, har en klar besked til EU-kommissionen og ikke mindst den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager:

Der skal flere penge på bordet, hvis ikke selskabets næste store såkaldte gigafactory skal opføres Tyskland fremfor i USA.

Det engelske finansavis Financial Times skriver således, at Northvolt, som har danske Jim Hagermann Snabe som bestyrelsensformand, for nylig sammen med blandt andet Volkswagen har deltaget i et EU-møde i Bruxelles, der handlede om fremtiden for europæisk batteriproduktionen.

Fristes af amerikanske milliarder

Anledningen til mødet er blandt andet, at USA med den statslige støttepakke Inflation Reduction Act frister europæiske virksomheder med milliarder, hvis de rykker deres produktion til USA.

Ifølge Financial fremførte Northvolt synspunktet, at EU bliver nødt til at fremlægge nogle mere konkrete løfter om statsstøtte, hvis virksomheden skal være klar til at give afkald på de op mod otte milliarder dollar, som den amerikanske ordning lokker med.

Danske Jim Hagemann Snabe har ifølge det svenske erhvervsmedie DI sammen med Nortvolts topchef Peter Carlsson tidligere argumenteret for, at EU bør lancere en grøn støttepakke, der kan matche den amerikanske.

Jim Hagemann Snabe havde fra 2010 til 2013 sammen med Bill McDermott posten som co-ceo for den tyske ERP-gigan SAPt, og i dag er han udover at være bestyrelsesformand for Nortvolt også tidligere formand for bestyrelsen i A.P. Møller - Mærsk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere