Artikel top billede

Gigantisk batterifabrik skal bygges i Tyskland … eller et naboland

Endnu ny kæmpemæssig litihium-ion-batterifabrik på størrelse med Teslas i Nevada er på vej til Europa. Der er fem mulige lokationer i Tyskland eller et naboland.

Tyskland … eller et naboland … bliver hjemsted for en gigantisk lithium-ion-batterifabrik i samme størrelse som Teslas såkaldte gigafactory i Nevada.

Ifølge Bloomberg er det konsortiet Terra E Holding GmbH, som står bag planerne. Det består af 17 tyske virksomheder, og chefen for foretagendet kommer fra ThyssenKrupp AG. Projektet har fået støtte fra den tyske regering, og byggeriet skal begynde i fjerde kvartal 2019 og være fuldt udbygget i 2028.

Ifølge Bloomberg vil konsortiet i næste måned vælge en af fem mulige lokationer i Tyskland eller et naboland, hvor den enorme virksomhed skal bygges.

Behov for en enorm grund

Teslas Gigafactory i Nevada er bygget på en grund på 1.000 acres svarende til lidt over 400 hektar.

Den grund i Aabenraa, som Apple skal bygge sit nyeste danske datacenter på, er på 200 hektar. Som bekendt var Danmarks grønne profil og stabile infrastruktur afgørende for Apples valg af Danmark som lokation for i alt to kæmpemæssige datacentre, og måske spiller det også en rolle for det tyske konsortium.

I hvert fald ses den planlagte batterifabrik som et tegn på, at den vigtige tyske økonomi er i færd med at forberede sig på en ny grøn virkelighed, hvor batterier kan bidrage til at stabilisere energiproduktion fra vind og sol. Desuden er den tyske bilindustri i færd med en omstilling til elbiler, som kræver mange batterier, skriver Bloomberg.

Europa importerer i forvejen enorme mængder lithium

Teslas Gigafactory i Nevada ligger godt 300 hundrede kilometer fra en virksomhed, der udvinder lithium.

Ifølge minevirksomheden European Lithium, der planlægger at udvinde lithium fra en mine i Østrig, har Europa lige nu ingen lithium-produktion. Europa er verdens næststørste importør af lithium med 21 procent af den samlede verdensproduktion.

European Lithium har produceret denne oversigt over eksisterende batterifabrikker og de hidtil kendte planer om bygning nye af lithium-ion-batterifabrikker i Europa.

Planerne om en fabrik i Sverige kaldet Northvolt har Computerworld tidligere skrevet om. Den historie kan du læse her:

Tidligere Tesla-chef vil investere milliarder i gigantisk batterifabrik i Sverige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere