Artikel top billede

Gigantisk batterifabrik skal bygges i Tyskland … eller et naboland

Endnu ny kæmpemæssig litihium-ion-batterifabrik på størrelse med Teslas i Nevada er på vej til Europa. Der er fem mulige lokationer i Tyskland eller et naboland.

Tyskland … eller et naboland … bliver hjemsted for en gigantisk lithium-ion-batterifabrik i samme størrelse som Teslas såkaldte gigafactory i Nevada.

Ifølge Bloomberg er det konsortiet Terra E Holding GmbH, som står bag planerne. Det består af 17 tyske virksomheder, og chefen for foretagendet kommer fra ThyssenKrupp AG. Projektet har fået støtte fra den tyske regering, og byggeriet skal begynde i fjerde kvartal 2019 og være fuldt udbygget i 2028.

Ifølge Bloomberg vil konsortiet i næste måned vælge en af fem mulige lokationer i Tyskland eller et naboland, hvor den enorme virksomhed skal bygges.

Behov for en enorm grund

Teslas Gigafactory i Nevada er bygget på en grund på 1.000 acres svarende til lidt over 400 hektar.

Den grund i Aabenraa, som Apple skal bygge sit nyeste danske datacenter på, er på 200 hektar. Som bekendt var Danmarks grønne profil og stabile infrastruktur afgørende for Apples valg af Danmark som lokation for i alt to kæmpemæssige datacentre, og måske spiller det også en rolle for det tyske konsortium.

I hvert fald ses den planlagte batterifabrik som et tegn på, at den vigtige tyske økonomi er i færd med at forberede sig på en ny grøn virkelighed, hvor batterier kan bidrage til at stabilisere energiproduktion fra vind og sol. Desuden er den tyske bilindustri i færd med en omstilling til elbiler, som kræver mange batterier, skriver Bloomberg.

Europa importerer i forvejen enorme mængder lithium

Teslas Gigafactory i Nevada ligger godt 300 hundrede kilometer fra en virksomhed, der udvinder lithium.

Ifølge minevirksomheden European Lithium, der planlægger at udvinde lithium fra en mine i Østrig, har Europa lige nu ingen lithium-produktion. Europa er verdens næststørste importør af lithium med 21 procent af den samlede verdensproduktion.

European Lithium har produceret denne oversigt over eksisterende batterifabrikker og de hidtil kendte planer om bygning nye af lithium-ion-batterifabrikker i Europa.

Planerne om en fabrik i Sverige kaldet Northvolt har Computerworld tidligere skrevet om. Den historie kan du læse her:

Tidligere Tesla-chef vil investere milliarder i gigantisk batterifabrik i Sverige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere