Gigantisk batterifabrik skal bygges i Tyskland … eller et naboland

Endnu ny kæmpemæssig litihium-ion-batterifabrik på størrelse med Teslas i Nevada er på vej til Europa. Der er fem mulige lokationer i Tyskland eller et naboland.

Tyskland … eller et naboland … bliver hjemsted for en gigantisk lithium-ion-batterifabrik i samme størrelse som Teslas såkaldte gigafactory i Nevada.

Ifølge Bloomberg er det konsortiet Terra E Holding GmbH, som står bag planerne. Det består af 17 tyske virksomheder, og chefen for foretagendet kommer fra ThyssenKrupp AG. Projektet har fået støtte fra den tyske regering, og byggeriet skal begynde i fjerde kvartal 2019 og være fuldt udbygget i 2028.

Ifølge Bloomberg vil konsortiet i næste måned vælge en af fem mulige lokationer i Tyskland eller et naboland, hvor den enorme virksomhed skal bygges.

Behov for en enorm grund
Teslas Gigafactory i Nevada er bygget på en grund på 1.000 acres svarende til lidt over 400 hektar.

Den grund i Aabenraa, som Apple skal bygge sit nyeste danske datacenter på, er på 200 hektar. Som bekendt var Danmarks grønne profil og stabile infrastruktur afgørende for Apples valg af Danmark som lokation for i alt to kæmpemæssige datacentre, og måske spiller det også en rolle for det tyske konsortium.

I hvert fald ses den planlagte batterifabrik som et tegn på, at den vigtige tyske økonomi er i færd med at forberede sig på en ny grøn virkelighed, hvor batterier kan bidrage til at stabilisere energiproduktion fra vind og sol. Desuden er den tyske bilindustri i færd med en omstilling til elbiler, som kræver mange batterier, skriver Bloomberg.

Europa importerer i forvejen enorme mængder lithium
Teslas Gigafactory i Nevada ligger godt 300 hundrede kilometer fra en virksomhed, der udvinder lithium.

Ifølge minevirksomheden European Lithium, der planlægger at udvinde lithium fra en mine i Østrig, har Europa lige nu ingen lithium-produktion. Europa er verdens næststørste importør af lithium med 21 procent af den samlede verdensproduktion.

European Lithium har produceret denne oversigt over eksisterende batterifabrikker og de hidtil kendte planer om bygning nye af lithium-ion-batterifabrikker i Europa. Planerne om en fabrik i Sverige kaldet Northvolt har Computerworld tidligere skrevet om. Den historie kan du læse her:

Tidligere Tesla-chef vil investere milliarder i gigantisk batterifabrik i Sverige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.