Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musk vil bygge sin egen by

Elon Musk vil bygge sin egen by, som kan komme til at hedde Snailbrook ['Sneglekøbing']. Byen skal sikre tusindvis af hans medarbejdere billige boliger til huslejer langt under markedsprisen.

Elon Musk vil bygge sin egen by og er for tiden godt i gang med at holde møder med jordejere, som han ønsker at købe jord af til formålet.

Den nye by skal angiveligt hedde Snailbrook, der kan oversættes som ‘Sneglekøbing.’

Elon Musk og hans folk vil placere byen tæt på den lille by Boring - der jo betyder ‘kedelig.’

Den skal her ligge i Bastrup Count, der ligger ikke langt fra Austin i den amerikanske delstat Texas, hvor Elon Musks rum-selskab, SpaceX, holder til.

Elon Musk har ifølge Wall Street Journal over de seneste tre år opkøbt mindst 3.500 hektor jord i området. Ifølge avisen kan der dog meget vel være tale om helt op til 6.000 hektar.

Planerne om Snailbrook har han og hans folk ifølge avisen beskrevet flere gange til møder med jordejere og ejendomsmæglere i området.

Ifølge avisen planlægger han selv at flytte ind i byen - dog formodentlig i en ejendom, der kommer til at ligge i udkanten af den planlagte by.

Det er således hans plan, at Snailbrook skal ligge langs Colorado-floden, og byen skal som et ‘Texas Utopia’ huse hans medarbejdere og deres familier, som både skal kunne bo og arbejde i byen.

Elon Musk driver i dag selskabet The Boring Company, der bygger tunneller. Selskabs fabrik med et par hundrede medarbejdere ligger i Austin.

Også Teslas hovedfabrik - Gigafactory - ligger i Austin. Fabrikken er under udbygning og står til at komme til at beskæftige op mod 20.000 medarbejdere, når den er fuldt udbygget.

SpaceX beskæftiger hertil et par tusind medarbejdere i det sydlige Texas, hvor selskabet har hovedkvarter i Brownsville tæt på Mexico.

SpaceX er for tiden imidlertid ved at bygge et nyt hovedkvarter i netop Bastrop County på 150.000 kvadratmeter.

Wall Street Journal skriver, at Elon Musks vision er, at samtlige hans medarbejdere skal kunne bo billigt i Snailbrooke til husleje, som er under markedsprisen.

Prisen står til at blive omkring 800 dollar om måneden for en lejlighed på tre-fire værelser. I området er markedsprisen for en tilsvarende lejlighed for tiden omkring 2.200 dollar om måneden.

Bliver en medarbejdere fyret eller siger op, skal vedkommende forlade adressen inden for 30 dage.

Ifølge avisen er der allerede blevet opført nogle midlertidige ejendomme, en svømmepøl og en gymastiksal på området, hvor der er blevet opsat et skilt med påskriften “welcome, snailbrook, tx, ext 2021.”

Samtidig er der for tiden indleveret ansøgninger om opførelse af yderligere 110 ejendomme i et projekt, som Elon Musk kalder for ‘Project Amazing.’

Her er der påskrevet gadenavne som ‘Waterjet Way,’ ‘Boring Boulevard’ og ‘Cutterhead Crossing.’

Ifølge avisen skal en by ifølge texansk lov have mindst 201 indbyggere for at blive godkendt som en by.

Elon Musk har i mange år boet i Californien, men flyttede for et par år siden til Texas, da han mente, at Californien var plaget af overregulering, bureaukrati og overbeskatning.

I Texas er der meget færre regler inden for eksempelvis miljø, ligesom selskaber ikke skal betale skat.

Avisen skriver dog, at en række offentligt ansatte i byggeafdelingerne i de lokale myndigheder i området i den seneste tid er blevet presset voldsomt af medarbejdere fra Elon Musks selskaber.

De presse hele tiden på for, at behandlingerne af byggeansøgninger og lignende skal speedes op og gå hurtigere.