Artikel top billede

(Foto: Copyrighted / Courtney Crow)

Overblik: Alt om DXC Technologys frasalg af selskabets enorme Dynamics-forretning

Få overblikket: DXC Technology sælger hele sin nordiske Dynamics-forretning til kapitalfonden Polaris, der derved overtager 350 ansatte. Få hele overblikket her.

Snart giver DXC Technology afkald på hele sin nordiske serviceforretning.

Selskabet har nemlig indgået en aftale med kapitalfonden Polaris om overtagelse af DXC Eclipse, der er DXC's store Microsoft Dynamics-forretning.

Det kunne Computerworld afsløre mandag denne uge.

Med i handlen følger en stor portion medarbejdere. DXC Eclipse har nemlig 350 ansatte i Norden, hvoraf 204 af dem befinder sig i Danmark.

De vil udgøre det nye Polaris-selskab, der indtil videre er blevet døbt Cepheo.

I forbindelse med handlen giver DXC Technology Danmark afkald på cirka 30 procent af sine danske ansatte. Den seneste opgørelse over selskabets medarbejdere lyder på 742 i december 2022.

Tilbage i 2019 var DXC's danske stab oppe på omkring 1.100 ansatte. Efter det aktuelle salg ender den danske stab på omkring 540 ansatte. Det vil sige, at den danske stab er blevet halveret i løbet af de sidste fire år.

Det har været sparsomt med informationer om salget. DXC Technology har nemlig ikke ønsket ikke stille op til interview omkring handlen.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Polaris.

Cepheo skal i fremtiden ledes af de to DXC-profiler, Jørgen Jakobsen og René Ebbesen, der ligeledes bliver medejere. De to er heller ikke vendt tilbage på redaktionens interviewanmodninger.

Tilbage i 2019 var DXC Technology selv ude i et større opkøb i Danmark, da selskabet overtog EG's serviceforretning med hele 570 ansatte. Her indledte DXC en offensiv på Dynamics-området.

Den satsning er dog nået vejs ende nu, hvor der gives slip på hele EDXC Eclipse.