Artikel top billede

TV 2 ramt af cyberangreb

Rækken af DDoS-angreb mod danske hjemmesider fortsætter. Fredag aften var stod TV 2 for skud.

To TV 2-hjemmesider – tv2.dk og TV2 Play – blev fredag aften ramt af DDoS-angreb, der gjorde siderne ustabile.

Det beretter TV 2 Kommunikation ifølge mediet selv.

"TV 2’s tekniske teams sørgede hurtigt for at genoprette stabiliteten, og som en del af indsatsen blev der fredag aften kortvarigt lukket for adgang fra udlandet," lyder det.

Det er en efterhånden gammel kending, der har påtaget sig ansvaret for overbelastningsangrebet mod tv-stationens hjemmesider.

Det drejer sig om hackergruppen Anonymous Sudan, der på den krypterede beskedtjeneste Telegram tager ansvaret for angrebet.

Måske slet ikke fra Sudan

Listen af mål, som hackergruppen Anonymous Sudan har taget ansvaret for i de seneste uger, er lang.

Gruppen har på Telegram tilkendegivet, at angrebene er rettet mod Danmark og Sverige på grund af koranafbrændinger i de to lande.

Cybersikkerhedsekspert Peter Kruse har tidligere forklaret til Computeworld, at der er flere teorier om gruppen og dennes agenda.

"Det er en gruppe, der efter alt at dømme ikke er direkte relateret til Anonymous, men derimod en gruppe, som tilsyneladende har en helt anden politisk agenda," siger han.

På den ene side kan det formodes, at gruppen har islamisk baggrund, fordi den kæder sine aktioner sammen med koranafbrændingerne, der har fundet sted i både Danmark og Sverige.

"Samtidig med det, er der også nogle tråde over mod Killnet. Og Killnet er jo en pro-russisk DDoS-gruppe, som har lavet talrige DDoS-angreb mod tilfældige mål rundt omkring Europa. Det vil sige sundhedssektor, forskellige infrastrukturkritiske virksomheder og infrastrukturkritiske statslige myndigheder," lyder det.

Peter Kruse vil dog ikke lægge hovedet på blokken og gætte på, om koblingen er helt reel.

Koblingen lader dog til at være god nok. Den berygtede russiske hackergruppe skrev 19. februar i år, at Anonymous Sudan er blevet en del af Killnet.

"Fra nu af bliver Anonymous Sudan officielt medlem af Killnet! Holdet har bevist sin styrke på verdensscenen. Så gutter, lad os støtte vores nye brødre og ønske dem held og lykke i denne krig," lyder det i en besked på Telegram, som også er blevet delt af Anonymous Sudan.

Danske Morten Von Seelen, der er CEO hos det svenske it-sikkerhedsfirma Trusec, har tidligere skrevet på Linkedin, at Trusecs analyseteam har afdækket en del spændende information om angrebene - og at meget peger mod Rusland i den forbindelse.

Ifølge Trusec-direktøren har selskabets threat intelligence team blandt andet fundet ud af, at de kriminelle bagmænd bag overbelastningsangrebene slet ikke er Anonymous Sudan, men i stedet en russisk påvirkningskampagne, lyder det i opslaget.

I rapporten fremgår efterretninger om, at angrebene i stedet for at være knyttet til den kendte hacktivistgruppe Anonymous, tyder på at være en del af et russisk hackernetværk bestående af blandt andre hackergruppen KillNet.