Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Windows 11 deaktiverer "gammel" og "ulækker" protokol

Microsoft påbegynder processen med at fjerne det ældgamle Remote Mailslot fra Windows 11, som er deaktiveret gennem den nye Canary Channel-udgivelse.

Ved den seneste udgivelse i den nye Windows Insider-kanal Canary Channel har Microsoft udgivet Build 25314.

I denne build meddeler selskabet, at remote mailslots bliver deaktiveret, og at dette er begyndelsen for enden for protokollen, som er blevet forældet.

"Remote Mailslot-protokollen er en meget gammel, enkel, upålidelig, usikker inter-proces kommunikation opfyldt... . En server opretter en mailslot, og en klient skriver beskeder til den ved hjælp af NetBIOS-datagrammer som en transport, når den opererer over et netværk med Windows," skriver Principal Program Manager hos Microsoft Ned Pyle i et blogindlæg.

Og han fortsætter i en noget hårdere tone:

"Mailslots er ældre end Windows NT og går tilbage til LAN Manager DOS-dage. Det siger sig selv, at denne protokol er ulækker. Hvis du har været IT Pro i et par årtier, husker du måske folk, der brugte den anonyme NET SEND-kommando (MAILSLOT\Messngr) til at udsende vigtige beskeder til alle loggede brugere, eller mere sandsynligt, sådan noget lort her: (de sidste ord er en reference til nedenstående billede.)"

Hvis brugeren manuelt har genaktiveret SMB1 (som har været deaktiveret som standard siden Windows 10), og nogle programmer stadig bruger en Remote Mailslot, vil vedkommende få en fejlmeddelese.

Er det tilfældet, at du stadig bruger disse, har Ned Pyle et råd til dig:

"Kontakt din leverandør om at opdatere deres software for at blive medlem af det 21. århundrede."

Mailslots bruges som en server-klient-grænseflade. En server opretter en mailslot, og en klient skriver datagrammer - eller korte beskedudsendelser til alle computere på et netværk, der lytter - til den ved hjælp af NetBIOS-datagrammer som transport, når den kører over et netværk med Window.

Afsenderen af ​​mailslot-meddelelsen formaterer SMB_COM_TRANSACTION-meddelelsen og sender den som et NetBIOS-datagram. Proto-SMB1 Common Internet File System (CIFS) Browser Protocol bruger for eksempel "\MAILSLOT\LANMAN" og "\MAILSLOT\BROWSE", fortæller ned Pyle.