Artikel top billede

(Foto: PR-Foto / Windows)

Windows 11 får stor opdatering: 'Moments 2' er på gaden

Microsoft har samlet sine større opdateringer i pakker, der udkommer et par gange om året. Disse kaldes ’moments’. Nu er den seneste version landet.

Microsoft er kommet med en større opdatering til Windows 11.

Det er den kumulative opdatering KB5023706, som bringer det såkaldte Moments 2 til styresystemet og rykker build-nummeret frem til 22621.1413.

Vi fik preview-versionen af denne opdatering 28. februar.

"I dag tager vi det næste store skridt fremad og tilføjer den utrolige bredde og brugervenlighed af Windows-pc'en ved at implementere et skrivbart Windows-søgefelt og den fantastiske kapacitet fra den nye AI-drevne Bing direkte ind i proceslinjen," skrev Microsoft produktchef Panos Panay dengang.

Opdateringen tilføjer ikke den AI-drevne Bing direkte til proceslinjen i Windows 11, selvom den udsender Bing-ikoner over hele søgningen og lader dig få nemmere adgang til Bing på nettet fra Søgning.

Oversigt

Her er en opsamling over de mest primære funktioner (nogle af dem er muligvis i den sidste fase af insider-kanaler og er derfor på vej):

 • Søgning i proceslinjen: Dette kan nu justeres, så du i højere grad kan vælge, hvordan proceslinjen skal se ud, og hvilke etiketter og ikoner, der vises og skjules. Vil du have skjult søgebar, kun logo, logo og bar og så videre.

 • Skærm optagelse i klippeværktøj: Nu kan du optage skærmen med klippeværktøj/snipping tool.

 • Iphone support i Phone Link: Android-brugere har været i stand til at styre deres telefoner via Windows Phone Link-appen i årevis nu, men Apples strammere regler har forhindret iPhone-support. Ikke længere.

 • Opdateret brugeroplevelse for "vis skjulte elementer" i meddelelsesområdet: Denne brugergrænseflade er blevet omskrevet, og du arrangerer igen ikonerne.

 • Touch-optimeret proceslinje til to-i-en: Dette vises automatisk, når tastaturet fjernes.

 • File Explorer-forbedringer: Søgning er meget hurtigere, og der er anbefalede lokale og cloud-filer i Home.

 • AI-drevet anbefalet indhold og filer i Start: Denne funktion er kun for administrerede organisationer.

 • Fuldskærms widgets: Widgettavlen kan nu konfigureres til at optage hele skærmen.

 • Windows Studio-effekter: Denne funktion er kun tilgængelig på pc'er med en neural processing unit (NPU) og hjælper dig med at finde og hurtigt justere AI-drevne fjernmødevideofunktioner som øjenkontakt, baggrundssløring, stemmefokus og automatisk framing fra proceslinjen.

 • Anbefalinger for energiforbrug: En ny grænseflade i Indstillinger lader dig konfigurere din pc til at bruge mindre energi.

 • Nye tilgængelighedsfunktioner: Opdateringen bringer problemfri skift mellem oplæser og andre skærmlæsere, og stemmekommandoer fungerer nu på tværs af apps og File Explorer.
For at få Moment 2 skal du blot åbne Windows Update og søge efter opdateringer.

Opdateringen landede på patch Tuesday sammen med en række sikkerhedsmæssige rettelser.

Udover denne kumulative opdatering har Windows 11 også fået KB5023698, mens Windows 10 har fået KB5023696 and KB5023697. Disse dækker mest over fejlrettelser.