Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tommy Ahlers får særlig titel på DTU / Ny version af ChatGPT kan bruges af hackere / Datacenter på størrelse med en vaskemaskine opvarmer svømmehal / Happy Helper og Handyhand indgår samarbejde

Tommy Ahlers får særlig titel på DTU / Ny version af ChatGPT kan bruges af hackere / Datacenter på størrelse med en vaskemaskine opvarmer svømmehal / Happy Helper og Handyhand indgår samarbejde / Dansk spilfirma åbner kontor i Istanbul

Godmorgen!

Velkommen til ugens sidste morgenbriefing.

Du kan i dag læse om Tommy Ahlers, ChatGPT, to serviceplatforme, selskabet bag Hitman-spillene og et meget lille datacenter, der opvarmer en svømmehal.

God læselyst!

Tommy Ahlers får særlig titel på DTU

Tommy Ahlers udnævnes til adjungeret professor på Danmarks Tekniske Universitet.

Det meddeler universitet i en meddelelse.

Udnævnelsen sker ifølge universitetet for at understøtte sammenhængen mellem forskning og erhvervsliv.

”Jeg vil bruge den stemme, jeg har som iværksætter og tidligere politiker til at bane vejen for flere samarbejder mellem universitet og erhvervsliv,” siger Tommy Ahlers, der er investor iværksætter og tidligere uddannelses- og forskningsminister for Venstre, i meddelelsen.

Ny version af ChatGPT kan bruges af hackere

ChatGPT4 kan udnyttes af hackere, der formår at omgå programmets sikkerhedsforanstaltninger.

Det meddeler cybersikkerhedsselskabet Checkpoint i en meddelelse.

“Vi har tidligere opdaget adskillige måder, hvorpå ChatGPT kan udnyttes af hackere, og i øvrigt set flere tilfælde, hvor cyberkriminelle rent faktisk har benyttet ChatGPT til cyberangreb. Derfor har vi brugt de seneste døgn på at se, om der er ændret noget i den nyeste version af chatbotten. Selvom den nye platform er forbedret på mange måder, har vi også erfaret, at der er flere scenerier, hvor ChatGPT4 kan benyttes af brugere både med og uden teknisk erfaring inden for cyberkriminalitet.”

Det fortæller Oded Vanunu, der er Head of Products Vulnerability Research hos Check Point Software Technologies, i meddelelsen. Han fortsætter:

“Hvor ondsindede hackere kan udnytte ChatGPT4 til f.eks. at skabe malware, kan godsindede hackere, også kendt som whitehat hackere, benytte den kunstige intelligens, som platformen besidder til kodninger af f.eks. programmer, der er til gavn for samfundet.”

Happy Helper og Handyhand indgår samarbejde

Rengørings-platformen Happy Helper og serviceplatformen til hjemlig ydelser Handyhand, der online forbinder private med folk, der kan udføre en given opgave, indgår et samarbejde for alle brugerne på platformene.

”Vi har i lang tid været i dialog med Happy Helper om mulighed for et samarbejde. Vi er en platform, hvor alt fra handyman-opgaver og havehjælp til IT-support bliver løst. Vi har også rengøring, men vi ser en fordel i at Happy Helper varetager den ydelse igennem deres platform, da de har en teknologi, som er skræddersyet til det,” siger CEO og stifter af Handyhand, Saxo Merrild Agdestein, i en meddelelse.

Konkret kommer samarbejdet til at betyde, at brugere fra begge platforme vil kunne tilgå de services, som den anden platform tilbyder. På den måde bliver hver platform en one-stop-løsning.

Dansk spilfirma åbner kontor i Istanbul

Danske IO Interactive, som blandt andet står bag Hitman-spillene, åbner et kontor i Istanbul.

Det meddeler selskabet.

”Med en blomstrende teknologisk og mobil udviklingsscene identificerede vi Istanbul som en region fyldt med talenter, der er rasende passionerede, udviklingsfokuserede og teknisk kreative,” skriver selskabet.

Datacenter på størrelse med en vaskemaskine opvarmer svømmehal i England

Et datacenter på størrelse med en vaskemaskine bruges til at opvarme en offentlig swimmingpool i Devon, England.

Det skriver BBC.

Det er start-up-selskabet Deep Green, der sætter varmen gratis tilgængelig for kommunen.