Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Tidligere PET-chef og it-ekspert: Der skal laves regler for apps på arbejdstelefoner

Ingeniørforeningen opfordrer myndighederne til at være langt mere kritiske og konsekvente i forhold til, hvordan medarbejdere benytter deres arbejdstelefoner. Tidligere PET-chef og it-ekspert er enig.

Der har gennem de seneste uger været meget debat om offentlig ansattes brug af arbejdstelefoner og de apps, der må installeres på dem.

Debatten har primært handlet om brugen af TikTok, som Center for Cybersikkerhed (CFCS) har opfordret til, at en særlig gruppe offentligt ansatte ikke bør downloade på deres arbejdstelefoner, fordi man frygter, at appen kan overvåges fra det kinesiske styre.

Nu opfordrer Ingeniørforeningen til, at de offentlige myndigheder får en langt mere kritisk og konsekvent tilgang til, hvordan medarbejderne skal benytte deres arbejdstelefoner, og hvilke apps de må have installeret på dem.

Det skriver Berlingske.

Denne opfordring bakker Troels Ørting Jørgensen op op. Han er tidligere operativ chef i PET og har også siddet som chef for det globale center for cybersikkerhed i World Economic Forum. Her er han stadig tilknyttet som konsulent.

Opfordringen gælder også regeringen.

"Normalt er jeg ikke tilhænger af forbud, men i det her tilfælde er man nødt til at lave den sondring, at når man har en arbejdstelefon, er den primært til for arbejde," lyder det fra Troels Ørting Jørgensen.

Han finder det problematisk, at grænserne mellem privattelefoner og arbejdstelefoner er ved at blive udvisket. Derfor opfordrer han til, at det kun er arbejdsrelaterede apps, der er installeret på arbejdstelefonen, mens medarbejderne kan have andre relevante apps installeret på deres privattelefoner.

CFCS fraråder statslige ansatte at bruge en række apps på arbejdstelefoner. Samme opfordring gælder ikke kommuner og regioner eller virksomheder. Alligevel har en lang række kommuner og virksomheder besluttet at følge CFCS' opfordring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere