Artikel top billede

Folketingets øverste ledelse sender mail til alle: Slet omgående TikTok fra din telefon

Både medarbejdere på Christiansborg og alle Folketingsmedlemmer bør omgående slette TikTok fra deres telefoner, lyder det i en mail, som de alle har modtaget tirsdag morgen.

Slet TikTok fra din mobiltelefon.

Sådan lyder opfordringen i en email, som tirsdag morgen er blevet sendt til samtlige af Folketingets medlemmer og medarbejdere i administration samt samtlige gruppesekretariater.

Afsender er Folketingets Præsidium, som med dets fem medlemmer - formand og fire næstformænd - er Folketingets øverste administrative ledelse.

Folketings-ledelsen gør det frivilligt, om man vil slette TikTok, men kommer med det, der kaldes for ‘en kraftig anbefaling’ om, at den omstridte app omgående slettes.

Opfordringen kommer efter, at Center for Cybersikkerhed i sidste uge meddelte, at alle ansatte i staten bør afinstallere den kinesiske app fra tjenstlige enheder.

Det samme har iøvrigt EU, den amerikanske stat samt en lang række amerikanske delstater.

Folketingets Præsidium meddeler, at det lægger sig op ad Center for Cybersikkerheds anbefalinger.

“Når der nu ifølge Center for Cybersikkerhed er risiko for spionage ved at bruge TikTok, så indretter vi os efter det. Vi følger hermed den linje, som centret anlægger over for statslige institutioner”, meddeler Folketingets formand Søren Gade.