Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kulturministeren i San Francisco på gaming-fremstød / Energikoncern får ny koncern-it-chef og it-sikkerhedschef / Snart kan du betale for at få verificeret din profil på Instagram og Facebook

Kulturministeren i San Francisco på gaming-fremstød. Energikoncern får ny koncern-it-chef og it-sikkerhedschef. Snart kan du betale for at få verificeret din profil på Instagram og Facebook

Godmorgen venner!

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Igen i dag er det Qëndrim Fazliu, der er morgen-briefing-redaktør og skal guide dig igennem dagens første nyheder.

Lad os straks komme i gang.

Vi starter i San Francisco, hvor det berømte og berygtede Alcatraz-fængsel i San Francisco-Bugten blev lukket på denne dato - 21. marts - for 60 år. I disse dage befinder den danske kulturminister fra Moderaterne Jakob Engel-Schmidt sig også i San Francisco - dog af helt andre grunde.

Kulturministeren i San Francisco på gaming-fremstød

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) er sammen med Dansk Erhverv og 22 danske spilvirksomheder taget til Gamer Developers Conference (GDC) i San Francisco, hvor de fra 20.-24. marts deltager i konferencen.

Det oplyser Dansk Erhverv i en meddelelse.

Deltagelsen i konferencen sker som et led i et erhvervsfremstød, der skal facilitere de deltagende virksomheders muligheder for synlighed, inspiration og kontakt til mulige investorer, medarbejdere, kunder og andre relevante partnere.

GDC samler spiludviklere, kreative professionelle, iværksættere og etablerede virksomheder om de nyeste trends og tendenser inden for gaming og spil og ses som et af de vigtigste fora for spilbranchen globalt set.

Kulturministeren vil desuden på fremstødet overrække Vision Denmarks nystiftede Double Jump Award til årets danske spiludvikler.

Der er tale om en ny pris, som sætter fokus på den danske spilbranches rolle som vækstskaber og first-mover i den globale kulturelle industri.

Bag erhvervsfremstødet står Udenrigsministeriet/Trade Council, Dansk Erhverv, Producentforeningen, Vision Denmark og Creative Denmark

De seneste tal fra Producentforeningen viser, at spilbranchen i 2020 omsatte for knap 3,2 milliarder, hvilket var mere end en fordobling af omsætningen i 2019 og en stigning på mere end 200 procent i perioden 2016-2020. Spilvirksomhederne eksporterede i 2020 for godt 2 milliarder kroner, hvilket var en stigning på knap 160 procent i forhold til 2019 og fire gange så meget som i 2016.

Energikoncernen Kredsløb får ny koncern-it-chef og it-sikkerhedschef

Energikoncernen Kredsløb vil sætte it-sikkerhed og digitalisering øverst på dagsordenen og har i den forbindelse ansat en ny koncern-it-chef og oprettet en ny stilling som it-sikkerhedschef.

Det oplyser Kredsløb i en pressemeddelelse.

Ny chef for koncern-it bliver Anders Kjær, der kommer fra en stilling som Head of Core-it Services fra Kamstrup, mens det er en gammel kending, der træder ind i den nyoprettede stilling som it-sikkerhedschef. Nemlig Lise Tjerrild, der er tidligere it-chef i Kredsløb.

Anders Kjær har 20 års erfaring fra flere it-stillinger hos både Aarhus Universitet og en ledende stilling i Herning Kommune, mens Lise Tjerrild har en fortid som it-chef hos Kredsløb og en ledende stilling i Region Midtjylland.

De to nye chefer skal tegne retningen for it-sikkerhed og digitalisering i en tid med større usikkerhed og uforudsigelighed, hvor der stilles flere digitale krav til virksomheder og deres produkter, lyder det.

Lise Tjerrild er formelt tiltrådt stillingen som it-sikkerhedschef hos Kredsløb, mens Anders Kjær tiltræder sin stilling 1. april 2023.

Snart kan du betale for at få verificeret din profil på Instagram og Facebook

Facebook- og Instagram-brugere i USA vil snart få mulighed for at betale sig for at verificere deres profil og få det eftertragtede blå flueben på deres profil.

Det skriver CNN.

Selskabet Meta, der ejer både Facebook og Instagram, er begyndt at teste den betalte profilverificering for amerikanske brugere af de to sociale medier meddelte Meta-CEO Mark Zuckerberg på Instagram.

Efter planen skal muligheden for den betalte profilverificering udrulles til flere amerikanske brugere i de kommende uger.

Denne form for verificering blev først testet i Australien og New Zealand i februar måned.

Computer-udgaven kommer til at koste 12 dollar om måneden, mens mobil-versionen kommer til at koste 15 dollar om måneden – svarende til henholdsvis 83 kroner og 104 kroner.

Ud over det eftertragtede flueben vil de betalende brugere også få ekstra beskyttelse mod falske profiler, der efterligner dem og direkte adgang til kundeservice.

Dermed følger Meta i sporene på Twitter, der indførte en lignende model i december måned.

AI er revolutionerende, men it-chefer efterlyser fokus på etik og troværdighed

Over halvdelen af senior it-chefer enten eksperimenterer med eller er aktive brugere af generativ AI i deres virksomhed. Der er dog enighed om, at de skal tage næste skridt til at gøre virksomheden rustet til at bruge AI på en ansvarlig måde.

Det fremgår af en nylig undersøgelse foretaget af Salesforce.

I undersøgelsen, der består af besvarelser fra mere end 500 senior it-chefer, svarer 67 procent, at de finder det spændende at udforske de muligheder, AI kan give deres virksomhed i løbet af det næste halvandet år.

Blandt disse svarer hver tredje, at AI er deres største prioritet i fremtiden.

På trods af stor interesse for generativ AI som ChatGPT og lignende løsninger, peger undersøgelsen også på etiske betænkeligheder omkring teknologien blandt it-chefer.

33 procent af de adspurgte føler, at generativ AI er over-hypet, og skepsissen er primært rettet mod potentialet for sikkerhedsrisici. Faktisk er over halvdelen af de adspurgte skeptiske over for de etiske implikationer af generativ AI.

59 procent mener, at de data, som generativ AI skaber, er unøjagtige og ikke til at stole på, mens næsten to tredjedele frygter, at generative AI-løsninger kan producere misinformation og hadefulde ytringer.