Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Så er iOS 16.4 landet: Her er de nye funktioner

Så er den næste iPhone-opdatering landet, og med en kommer selvfølgelig nye funktioner, som du kan se her.

Apple har netop udgivet iOS og iPadiOS 16.4, som er tilgængelig til iPhone 8 eller nyere, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 3. generation og nyere, iPad 5. generation og nyere, og iPad mini 5. generation og nyere.

Og med sådan en udgivelse kommer en række nye funktioner – blandt andet nye emojier og sikkerhedsopdateringer.

Her er de mest betydningsfulde ændringer:

Nye emojis: Denne version tilføjer emojis, der er en del af Unicode 15.0-standarden. De inkluderer et ansigt, der ryster (side til side, som "nej"), flere hjertefarver, herunder et pink hjerte, der mærkeligt nok var fraværende indtil nu, venstre og højre skubbende hænder, flere nye dyr (elg, gås, vandmand) og nogle madvarer og musikinstrumenter.

Web push-notifikationer: Denne version tilføjer understøttelse af web push-notifikationer. Web-apps gemt på startskærmen kan sende systemnotifikationer gennem Push API, Notifications API og Service Workers ved hjælp af standard HTML5 Web Push API. Websteder skal bede om tilladelse på samme måde som apps, og det skal ske som svar på en brugerhandling (som at trykke på en "tilmeld" knap eller lignende).

Home-arkitekturopgradering: Home-arkitekturopgraderingen, der blev trukket tilbage fra iOS 16.2-udgivelsen, er tilbage i iOS 16.4. Dette er en opdatering under hjelmen af Home-arkitekturen; Home-appen blev opdateret i en tidligere version.

Stemmeisolering for mobilopkald: En ny indstilling i Kontrolcenter vil prioritere din stemme og blokere omgivende støj omkring dig under opkald.

Podcasts-app: Podcasts-appen på iPhone, iPad og CarPlay forbedrer Up Next-køen og tilføjer funktioner som episodefiltrering og evnen til at gennemse efter sæson.

Widgets: En ny Wallet-widget til nemt at spore ordrer.

Bogsidevending- animation: Animation, når man vender en bogside, hvor hjørnet af siden foldes op, er tilbage i Apple Books, efter at den blev fjernet i den første iOS 16-udgivelse.

Nye beta-krav: Hvis din enhed er registreret som betatest, kan du åbne Indstillinger> Generelt> Softwareopdateringer og en ny menu giver dig mulighed for at vælge, om du vil have ingen beta-opdateringer, udviklerbetaopdateringer (hvis relevant) eller offentlige betaopdateringer. Derudover skal udviklere nu have en godkendt udviklerkonto for at installere opdateringer i stedet for kun en profil.

Apple ID til beta-adgang: Apple slår hårdt ned på at indlæse betaversioner gennem tredjepartswebsteder og profiler, hvilket kræver bekræftelse af et Apple ID, der er tilmeldt enten det offentlige eller udviklerbetaprogram. Med iOS 16.4 vil du være i stand til at udpege et Apple ID med betaadgang, der er adskilt fra det, der bruges til resten af ​​enhedens funktioner.

Dertil kommer mere end 30 sikkerhedsopdateringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere