Artikel top billede

(Foto: Dima Solomin/Unsplash)

Dine reklamer kan snart ændre sig på Facebook og Instagram

Snart kan nye regler fra EU fører til anderledes annoncer på sociale medier.

I februar besluttede EU-parlamentet at stramme lovgivningen om politiske annoncer, med det formål at mindske udbredelsen af ​​misinformation.

Nu melder Reuters, at de skærpede love kan føre til, at politiske annoncer fjernes helt for europæiske brugere af Facebook og Instagram.

Bestyrelsen i moderselskabet Meta bekymrer sig om, at de nye regler gør det ekstremt svært at vide, hvad der er tilladt, hvilket gør det nemmere at indføre et generelt forbud mod betalte politiske kampagner på virksomhedens sider.

Så de danske partier, som ved sidste valg skruede op for brugen af Facebook-annoncer, skal muligvis se sig om efter en ny kampagnestrategi, hvis ikke Meta finder en anden løsning.

Reglerne blev foreslået af EU-Kommissionen sidste år og er rettet mod Google-ejeren Alphabet samt Meta, der ejer Facebook. Derudover har Twitter også været ude med udmeldinger om øget politisk annoncering.

Tech-giganter skal være mere gennemsigtige og give flere informationer om, hvordan de annoncerer politisk, eller kan der falde bøde på op til fire procent af den globale omsætning.

Parlamentet stemte for teksten med 433 stemmer for, 61 imod og 110 hverken eller.

"Kun personlige data, der udtrykkeligt er angivet til online politisk annoncering, kan bruges af annonceudbydere," lyder det i en melding fra Europa-Parlamentet, som fortsætter:

"Micro-targeting, en strategi, der bruger forbrugerdata og demografi til at identificere specifikke individers interesser, vil derfor ikke være mulig."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere