Artikel top billede

(Foto: Samsung)

Samsung på vej med det ringeste resultat siden finanskrisens højeste

Samsung ser ind i et kvartalsregnskab, som ikke er set værre i 14 år.

Den sydkoreanske tech-gigant Samsung står til at levere sit værste kvartalsregnskab siden finanskrisen i 2009.

Det skriver nyhedsmediet [url= https://www.reuters.com/technology/samsung-quarterly-profit-set-hit-14-year-low-amid-chip-glut-2023-04-04/]Reuters[/url].

Årets første kvartalsregnskab forventes at levere en bundlinje, der styrtdykker med 92 procent, lyder det.

Bag den sløje udsigt er svære tider for chip-markedet, hvor både forbruger og forretningskunder skruer ned for indkøb af chip-komponenter og elektronik under den globale økonomiske afmatning.

For Samsung er modvinden stridest på chip-fronten, hvor selskabets chip-afdeling noterer sig for et kvartalsunderskud på svimlende tre billiarder won, svarende til 15.600 milliarder kroner.

Samlet set regnes med et driftsoverskud på 1,1 billiarder won – det laveste for selskabet siden første kvartal 2009, mens finanskrisen kradsede på sit værste. På samme tidspunkt sidste år mønstrede Samsung et driftsoverskud på 14,1 billiarder.

Tidligere på året mistede Samsung sin globale førerposition som markedets mest udbredte mobilproducent til Apple, som med en markedsandel på 17,1 procent ryger lige foran den sydkoreanske kæmpe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere