Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

Salesforce på tilbagetog: Siger farvel til stort kontorhøjhus blot ni år efter det blev bygget

Siden 2015 har Salesforce haft kontorer i den 139 meter høje bygning, men i kølvandet på en større fyringsrunde flytter selskabet nu ud af bygningen.

Salesforce flytter nu af et 139 meter højt højhus ved navn Salesforce East, hvor selskabet har haft kontorer siden 2015.

Det sker i kølvandet på den store fyringsrunde som selskabet gennemførte tidligere på året, og som led i en tendens, hvor Salesforce, der en af de største private arbejdsgivere i San Francisco, siden covid-19-pandemien ramte har skåret ned på antallet af kontorplads i byen.

Det skriver mediet The San Francisco Standard.

Salesforce leasede hele tårnet i 2012 og flyttede ind tre år senere, men gennem de seneste år har selskabet lagt beslag på mindre og mindre plads i tårnet, og senest har selskabet ifølge San Francisco Standard kun rådet over 9.666 kvadrat meter fordelt på seks af bygningens 30 etager.

Led i strategiplan

En talsperson fra Salesforce oplyser desuden til mediet, at manøvre samtidig er led i den strategiplan, som selskabet gennemførte tidligere på året, der betød, at selskabet måtte reducere sin medarbejderstab med 10 procent.

I den forbindelse varslede Salesforce stifter og topchef Marc Benioff også, at selskabet vil lukke kontorer fortsætte med at reducere ejendomsudgifter.

Eksempelvis planlægger selskabet også reducere antallet kvadratmeter i sit i øjenfaldende 61 etager høje hovedkvarter Salesforce Tower. Ifølge mediet San Francisco Business Times har Salesforce også her valgt udleje seks etager til anden side.