Artikel top billede

"Denne kapitalindsprøjtning repræsenterer en væsentlig ændring i gear for vores forretning," siger Rasmus Holst, adm. direktør i LMS365 (Foto: Pressefoto/LMS365)

Aarhusiansk Microsoft-hus lander trecifret millioninvestering fra amerikansk kapitalfond

Aarhus-virksomheden LMS365 med blandt andet Erik Stannow, Johan Wedell-Wedellsborg og stifterne af Lagekagehuset i ejerkredsen, har fået en kapitalindsprøjtning på 20 millioner dollar fra en amerikansk kapitalfond. Pengene skal bruges på at æde markedsandele og opkøbe konkurrenter.

Mens corona raserede og tvang verden til hjemmearbejde og onlineundervisning, er det belejligt at være en af de eneste virksomheder i verden, der har en indbygget e-læringsplatform på Microsoft Teams, Microsoft Viva og Microsoft365.

Og det er lige netop, hvad Aarhus-virksomheden LMS365 tilbyder.

Efter eksplosiv vækst under coronapandemien, har it-selskabet netop lukket en Serie A-investeringsrunde på i alt 20 millioner dollar svarende til 137 millioner kroner fra blandt andet den amerikanske kapitalfond Blue Cloud Ventures.

"At lande en investeringsrunde i denne størrelsesorden i det nuværende klima er fremragende for hele holdet og et vidnesbyrd om alt det hårde arbejde, der er lagt i at nå til dette punkt”, siger Rasmus Holst, administrerende direktør i LMS365, i en pressemeddelelse.

Nyt gear i forretningen

Eksisterende aktionærer i LMS365 herunder Erik Stannow, Johan Wedell-Wedellsborg og stifterne af Lagkagehuset, Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk, har også skudt ekstra kapital i den jyske it-virksomhed.

"Denne kapitalindsprøjtning repræsenterer en væsentlig ændring i gear for vores forretning. Beslutningen fra vores CTO, Freddy Bang, om at bygge videre på Teams i 2016 udløste en fænomenal vækstrejse, og nu er vi klar til næste kapitel”, fortsætter Rasmus Holst.

I LMS365’s nyeste regnskab fra 2021 er bruttofortjenesten vokset fra 15,6 millioner kroner i 2020 til 24,3 millioner kroner. I samme periode er underskuddet efter skat halveret fra otte millioner kroner i 2020 til 4,5 millioner kroneri 2021.

LMS365s e-læringsplatform har mere end en million brugere i mere end 60 lande.

Indtil nu er LMS365 vokset organisk men efter kapitalrejsningen er målet at æde flere markedsandele ved blandt andet at opkøbe distributionspartnere i USA, Tyskland og Australien.