Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google i ny AI-offensiv: Fusionerer DeepMind og Google Brain

Google slår to af sine AI-selskaber sammen for at tage et spring frem i AI-kapløbet.

Google fusionerer nu sine to AI-selskaber Google Brain og DeepMind i jagten på at styrke sine AI-kompetencer endnu mere, så rivaliserende systemer som ChatGPT kan få kamp til stregen.

Den nye division, der skal ledes af DeepMind-CEO Demis Hassabis, vil sikre "modig og ansvarlig udvikling af generativ AI," lyder det fra Alphabets CEO Sundar Pichai, beretter Reutes.

Fremover vil medarbejdere i det fusionerede selskab arbejde på "multimodal"-AI, i samme stil som OpenAI's seneste GPT-4-model.

Denne type AI kan svare på spørgsmål baseret på tekst og billeder samt generere nyt indhold enormt hurtigt.

Google har domineret interntsøgemarkedet i flere årtier med markedsandele på over 80 procent. Men ny lyder frygten fra Wall Street, at Alphabet kan falde bagud for Microsoft i det tempofyldte AI-kapløb, skriver Reuters.

Det er teknologi fra OpenAI, der er støttet af MIcrosoft, som sætter strøm til Bing-søgemaskinen.

Google annonceret AI'en Bard i februar, der skulle tage kamepn op mo ChatGPT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere