Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google lancerer cloud-sikkerhedsværktøj med indbygget AI / Spanien satster på at få vedtaget europæisk AI-lovgivning i efteråret / Amerikanske Solver åbner kontor i Danmark på direktørens privatadresse

Morgen-briefing: Google lancerer cloud-sikkerhedsværktøj med indbygget AI / Spanien satster på at få vedtaget europæisk AI-lovgivning i efteråret / Amerikanske Solver åbner kontor i Danmark på direktørens privatadresse / Amazon lukker sin fitnesstracker-divison og fyrer folk

Mornings. Det er såmænd torsdag, og her endnu en udgave af Morgenbriefing fra Computerworld. Ved roret: Niels Veileborg

Google lancerer cloud-sikkerhedsværktøj med indbygget AI

Google har sendt et nyt værktøj på markedet. Cloud Security AI Workbench er navnet på en sikkerhedsløsning, som bygger på AI.

Sprogmodellen i værktøjet kaldes Sec-Palm, og den er angiveligt specielt bygget til at opdage og handle på trusler i cloud-miljøer.

“Sec-Palm bygger på årtiers grundlæggende AI-forskning udført af Google og DeepMind”, skriver Sunil Potti, som er ansvarlig for sikkerhed i Google Cloud, i dette blogindlæg.

Hvis du vil teste Cloud Security AI Workbench med det samme, kan du hente en tidlig version af Virustotal Code Insight her.

Spanien satster på at få vedtaget europæisk AI-lovgivning i efteråret

Spanien overtager EU-formandskabet i andet halvår af 2023, og Spanien satser på at bruge formandskabet til at få vedtaget en EU-lovgivning for brug af kunstig intelligens.

Landets økonomiminister Nadia Calvino siger til Reuters, at reglerne ikke skal stoppe udviklingen af AI men skal sikre beskyttelse af personfølsomme oplysninger med mere.

Amerikanske Solver åbner kontor i Danmark på direktørens privatadresse

Solver, der leverer corporate performance management-software (CPM), har 1. april åbnet et salgskontor i Danmark.

Solver Denmark ApS hedder selskabet, som det norske Solver-selskab ejer 51 procent af, mens Solver Denmarks direktør, Klaus Kristensen ejer 49 procent.

Det danske selskab bor ifølge CVR på Klaus Kristensens privatadresse i Slagelse.

"Det danske kontor er fuldt operativt og sælger og implementerer allerede Solver-software," siger Morten Tønsberg, CEO hos Solver Norway og bestyrelsesformand for Solver Denmark. "Vi søger nu at udvide ved at samarbejde med Microsoft Dynamics 365-partnere i det lokale område."

Amazon lukker sin fitnesstracker-divison og fyrer folk

Amazon lukker for sin Halo-division, som fremstiller og sælger såkaldte fitnesstrackere.

Amazon stopper med at supportere Halo-kunder fra den 31. juli, og alle, der har købet en Halo-tracker inden for et år før den dato, kan få pengene tilbage, skriver Reuters.

I forvejen har Amazon varslet fyring af 9.000 ansatte, og lukningen af Halo betyder også fyringer i USA og Canada.

Halo blev introduceret i 2020.