Artikel top billede

(Foto: Atea/PR)

Atea Danmark buldrer frem: Omsætning vokser markant

Atea Danmarks omsætning vokser markant - indtjening før skat er igen i plus efter kæmpe-underskud for et år siden.

Atea Danmarks omsætning buldrer fremad, og der er især meget høj vækst i produktsalget.

Selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab viser, at Atea Danmarks omsætning i årets første kvartal er vokset med næsten 30 procent sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor.

Det betyder, at Atea Danmark i årets første tre måneder har omsat for godt halvanden milliarder kroner.

Den markante fremgang skyldes ikke mindst stor fremgang i produkt-salget, som udgør langt størstedelen af Atea Danmarks samlede forretning.

Produktsalget er vokset med godt 34 procent, mens salget af services - der udgør omkring en fjerdedel af den samlede danske Atea-forretning - er vokset med knap 15 procent.

Ikke mindst salget af hardware er gået godt. Selskabet meddeler, at der har været meget stor efterspørgsel efter datacenter-udstyr og netværks-løsninger til den offentlige sektor.

Samtidig er salget af software-løsninger steget med 57,4 procent - især på grund af højt salg til den private sektor.

Stigende omkostninger

Mens salget buldrer frem, øges også Atea Danmarks omkostninger.

Selskabet meddeler, at de samlede driftsomkostninger er steget med næsten 11 procent til samlet 347 millioner kroner i kvartalet.

Stigningen skyldes øgede personale-omkostninger i service-forretningen. Atea Danmark har i kvartalet beskæftiget 90 medarbejdere mere end i det tilsvarende kvartal i fjor.

Selskabet meddeler, at Atea Danmarks resultat før skat igen er i plus for kvartalet.

Det lander på et overskud på 9,7 millioner kroner, hvilket er en markant forbedring i forhold til det sammenlignelige resultat i det tilsvarende kvartal for et år siden, hvor Atea Danmark landede et kæmpeunderskud før skat.

"Vi overgår sidste års første kvartalsregnskab markant, og det er en fornøjelse at se så flot en fremdrift. Vi fortsætter den gode linje, vi har lagt de sidste kvartaler. Særligt med henblik på de globale økonomisk usikre tider, glæder jeg mig over, at vi kan holde en solid fremdrift på tværs af vores brede portefølje af it-services og produkter,” meddeler topchef Kathrine Forsberg i en udsendt meddelelse.