Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Manden bag Chromebook-sagen skal mødes med Folketingets it-udvalg i dag / Google og Apple går sammen om tracking / B&O indgår samarbejde med Microsoft / Also Holdings topchef færdig

Manden bag Chromebook-sagen skal mødes med Folketingets it-udvalg i dag. Google og Apple går sammen om tracking. B&O indgår samarbejde med Microsoft. Also Holdings topchef færdig. Dansker skal rådgive EU om Digital Markets Act. Topchefer for Microsoft og Google skal stille til AI-møde i Det Hvide Hus.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Denne fine morgen er er briefingen leveret af Dan Jensen.

Manden bag Chromebook-sagen skal mødes med Folketingets it-udvalg

Manden bag den store Chromebook-sag i Helsingør, Jesper Graugaard, skal senere i dag mødes med Folketingets it-udvalg for at præsentere sagens indhold.

Jesper Graugaard har såkaldt foretræde for Udvalget for Digitalisering og IT klokken 10:00, hvor han for udvalgets medlemmer vil gennemgå Chromebook-sagen, som havde udgangspunkt i Helsingør Kommune, som han ser den.

It-udvalget har også inviteret Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg med til mødet.

Jesper Graugaard har tidligere anmodet om møde med digitaliseringsminister Marie Bjerre (V), som imidlertid har afvist.

Det kan du læse mere om her: GDPR-aktivisten bag Chromebook-sagen, Jesper Graugaard, vil have sagen på ministerens bord.

Google og Apple går sammen om tracking

Google og Apple indleder samarbejder om at begrænse uønsket tracking via bluetooth-enheder som eksempelvis Apples omstridte Airtags.

De to selskaber arbejder på en løsning, hvor alle bluetooth-baserede lokations-trackere alarmerer deres brugere i alle tilfælde, hvor deres iOS- eller Android-enheder bliver tracket uden deres specifikke tilladelse.

Du kan læse mere om de alvorlige problematikker i Airtags her: De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen.

B&O indgår samarbejde med Microsoft

B&O fra Struer indgår samarbejde med Microsoft, som nu derfor certificerer B&O’s høretelefoner til Microsoft Teams under navnet Beocom Portal. Den koster 4.000 kroner.

B&O’s B2B-direktør, John Howards, siger til Børsen at selskabet stræber efter at få salget til det professionelle marked til at fylde mere.

B&O har tidligere indgået en lignende aftale med Cisco om headset og blev i fjor certificeret af Zoom.

Also Holdings topchef færdig

Topchef for schweiziske Also Holding. Gustavo Möller-Hergt, stopper efter 12 år på posten med sidste arbejdsdag om et år, nemlig med udgangen af april 2024.

Han har til den tid været topchef for selskabet i 12 år.

Also Holding meddeler, at Gustavo Möller-Hergt efter sin exit ‘står til rådighed’ som eventuelt bestyrelsesformand.

Also Holding har omkring 4.000 medarbejdere verden over og omsætter for godt 12 milliarder euro om året.

Herhjemme har selskabet hovedkvarter i Taastrup uden for København. Also har i Danmark omkring 250 medarbejdere og omsatte i 2021 for 10,7 milliarder kroner.

Dansker skal rådgive EU om Digital Markets Act

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør, Jakob Hald, får plads i en særlig gruppe, som skal rådgive EU-Kommissionen om regulering af de store tech-platforme.

Rådgivningsgruppen består af i alt 30 medlemmer fra hele Europa.

“Fra i dag begynder processen med at identificere de virksomheder, der falder ind under Digital Markets Act’s anvendelsesområde. Processen afsluttes senest i begyndelsen af september 2023, hvor EU-Kommissionen vil udpege de såkaldte gatekeepere, som er de store online-platforme, som forordningen regulerer,” meddeler styrelsen.

Du kan læse mere hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen her.

Topchefer for Microsoft og Google skal stille til AI-møde i Det Hvide Hus

USA’s regering indkalder MIcrosofts Satya Nadella og Google Sundar Pichai til møde i Det Hvide Hus, hvor de sammen med repræsentanter for det ombruste AI-selskab Open AI skal drøfte muligheder i AI med den amerikanske vicepræsident Kamala Harris og en række ministre.

I invitationen - som man som topchef ikke kan sige nej til - skriver præsident Joe Biden, at “forventningen til selskaber som dit er, at de sikrer, at deres produkter er sikre, før de bliver gjort tilgængelige for offentligheden.”

Joe Biden har tidligere sagt, at det endnu er uklart, om AI rent faktisk er farligt, men at virksomheder netop har et ansvar for at sikre, at det ikke er tilfældet.