Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk Industri vil begrænse mobiltelefoni i skolerne / Dansk Facebook-chef: AI bliver det vigtigste i vores annonceforretning / Techvirksomhed rejser 10 millioner kroner og ekspanderer til Danmark

Morgen-briefing: Dansk Industri vil begrænse mobiltelefoni i skolerne / Dansk Facebook-chef: AI bliver det vigtigste i vores annonceforretning / Techvirksomhed rejser 10 millioner kroner og ekspanderer til Danmark / Softwarevirksomhed: Fødevareproducenter digitaliserer mere og mere

Godmorgen!

Velkommen til dagens morgenbriefing, som i denne uge leveres af Kristoffer Ingemand.

I dag kan du læse om mobiltelefoni i skolerne, Meta i Danmark, en tech-startups og digitalisering af fødevareindustrien.

Dansk Industri vil begrænse mobiltelefoni i skolerne

Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI) vil have børns mobilforbrug ned.

Derfor ønsker organisationen, at der skal indføres et stop for brugen af mobiltelefoner i den danske folkeskoler.

Det skriver Berlingske.

"Lige nu er et ekstremt afgørende tidspunkt i historien. Det er lige nu, vi skal trykke på bremsen, før det kommer totalt ud af kontrol," siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør for DI til Berlingske.

Dansk Facebook-chef: AI bliver det vigtigste i vores annonceforretning

Metas danske landedirektør, Pia Tandrup, slår fast, at selskabets annonce-AI outperformer marketeers arbejde med reklamer på platformene.

Det skiver medier Markedsføring.

"Det er der, vi ser det største skifte nu. Vores AI er blevet så dygtig, at vi i virkeligheden ser de bedste resultater, når man lader AI’en arbejde for sig. Vores anbefaling er nu til annoncører, at du skal undgå selv at hypersegmentere dine målgrupper, når du annoncerer hos os," siger Pia Tandrup til mediet og tilføjer:

"Det er en ret ny og svær ting for marketingfolk at slippe den kontrol. Vi kan godt lide at have fuldstændig styr på vores content, hvor det lander, og hvem det rammer. Men i den nye verden skal du ikke sætte de restriktioner. Du skal tro på, at AI’en bedst til at finde de rette personer til at nå dine kampagnemål," siger hun.

Techvirksomhed rejser 10 millioner kroner og ekspanderer til Danmark

Techvirksomheden Stepler, som står bag en sundhedsapp, er netop blevet lanceret på det danske marked. Det sker efter selskabet har rejst 10 millioner kroner

Det skriver selskabet i pressemeddelelse.

Stepler har ifølge meddelelsen mere end fem millioner brugere på tværs af Sverige, Norge, Polen, Tyskland, Italien, Spanien, Frankrig, Holland, og nu er turen kommet til Danmark.

"Vi er glade for at bringe vores app til Danmark, hvor vi tror, at den vil have en positiv indvirkning på befolkningens sundhed," siger Niklas Joensen, landedirektør for Stepler i Danmark, i meddelelsen.

Softwarevirksomhed: Fødevareproducenter digitaliserer mere og mere

Softwarevirksomheden Data Intelligence oplever, at flere og flere fødevareproducenter digitaliserer deres produktion.

Men Data Intelligence vil have endnu flere med. Derfor selskabet en del af Teknologisk Instituts projekt, som fokuserer på at mindske produktionsspild i fødevarebranchen ved hjælp af digitalisering.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Vi oplever, at de fleste, vi snakker med i branchen, er helt klar over, at digitalisering er et vigtigt værktøj til at få mere ud af produktionen – og helt centralt for at sikre en fremtidig konkurrencedygtig produktion."

"Ved at opsamle data får man et bedre grundlag for at træffe beslutninger og justere, hvor der faktuelt er et behov. I gennemsnit optimerer DIAP-brugere (selskabets platform, red.) deres produktion med 15 procent. Det giver mening på bundlinjen," forklarer Jesper Rantala, administrerende direktør i Data Intelligence i meddelelsen.