Artikel top billede

(Foto: IBM)

IBM Danmark har forbudt sine ansatte at bruge ChatGPT

De ansatte hos IBM Danmark må ikke bruge ChatGPT. Flere andre virksomheder har også indført forbud mod ChatGPT på grund af frygt for datalæk.

Mens det lader til, at tech-verdenen slet ikke kan få nok af AI og alle mulighederne i kunstig intelligens-teknologier, er det imidlertid slet ikke tilladt at bruge OpenAI's ChatGPT, hvis man er ansat hos IBM Danmark.

Det skriver Børsen.

"Hvis jeg eksempelvis bad ChatGPT om at skrive et mødereferat eller et tilbud og fodrede den med kontekst-specifik data, så kan jeg risikere, at andre får adgang til det samme mødereferat eller det samme tilbud,” siger Thomas Kovsted, administrerende direktør i IBM Danmark til mediet.

Han peger blandt andet på, at der ikke er gennemsigtighed i forhold til den bagvedliggende datamodel, og derudover understreger han, at IBM selv har udviklet kunstig intelligens-løsninger i mange år.

Flere tech-giganter er desuden bekymrede for datalæk ved medarbejdernes brug af ChatGPT.

Frygten blev for alvor til virkelighed, da ansatte på Samsungs mikrochips-fabrik i Sydkorea ved en fejl kom til at lække fortrolige oplysninger i ChatGPT.

Det skete bland andet ved, at en medarbejder indsatte en fortrolig kode og bad ChatGPT om at optimere den.

Samsung har også forbudt sine ansatte at bruge af ChatGPT i arbejdstiden.

IBM har selv AI-teknologi

IBM har i mere end et år ti arbejdet på deres AI-model, Watson, og det er blot syv dage siden, at IBM løftede sløret for deres nye AI- og dataplatform, Watsonx.

Virksomheder kan bruge Watsonx-platformen til at træne og implementere AI-modeller, automatisk generere kode ved hjælp af naturligt sprog og bruge forskellige store sprogmodeller til en lang række forskellige formål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere