Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tilbud om køb af SimCorp for 30 milliarder kroner er nu officielt / Pengekassen er smækket i for kvindelige iværksættere / NCC dropper IBM og Lawson til fordel for IFS

Morgen-briefing: Tilbud om køb af SimCorp for 30 milliarder kroner er nu officielt / Pengekassen er smækket i for kvindelige iværksættere / NCC dropper IBM og Lawson til fordel for IFS / Danske Uniify vinder Mastercard-pris / Damstahl scorede Guld og pris-hattrick til Dansk Erhvervs E-handelsprisen 2023 / Ny landsdækkende platform for data om turisme / Devoteam ansætter ny Associate Partner

Mornings. Så præsenterer vi sidste bundt efterretninger indsamlet af den fremskudte lyttepost mod syd i denne omgang. Lyttebøjerne er tilbage på bunden af Østersøen, og de tjenestegørende i dækningsgraven - inklusive Niels Veileborg - siger tak for denne gang og ønsker læserne en god pinse.

Tilbud om køb af SimCorp for 30 milliarder kroner er nu officielt

Simcorp har nu inden for tidsfristen modtaget et officielt købsdokument fra Deutsche Börse, som tilbyder at købe samtlige aktier i SimCorp for 30 milliarder kroner.

Aktionærerne i SimCorp har nu syv uger til at tygge på tilbuddet.

Pengekassen er smækket i for kvindelige iværksættere

I første halvår af 2022 gik 0,1 procent af investeringer i danske startups til en nystiftet virksomhed med kun kvindelige stiftere. 10,8 procent af investeringerne gik til startups med både mænd og kvinder som stiftere og de resterende 89,1 procent af investeringerne gik til startups med mandlige stiftere. Det viser en ny analyse fra Unconventional Ventures.

Det har været billedet siden 2017, hvor startups med kvindelige stiftere i Danmark har tiltrukket mellem 0,1 og 1,7 procent af kapitalen.

”Reelt er pengekassen jo lukket i, hvis man er kvindelig iværksætter. Det er både overraskende og skuffende, at det er så svært for kvinder at skaffe kapital. Specielt fordi kvinder får langt mere ud af investeringerne end virksomheder med kun mandlige stiftere,” siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

En analyse fra Dansk Erhverv viser, at på trods af at kvinder kun får en lille del af kapitalen. 100 kr. investeret i en startup med kun kvindelige stiftere giver 25 procent større omsætning sammenlignet med virksomheder med kun mandlige stiftere.

NCC dropper IBM og Lawson til fordel for IFS

Den store nordiske bygge- og anlægsvirksomhed, NCC, flytter nu over på IFS Cloud som led i en omfattende digital transformation. IFS-platformen erstatter Infor Lawson ERP og IBM Maximo EAM og samler ERP og EAM (Enterprise Asset Management) under én og samme paraply.

NCC forventer at opnå et gennemsigtigt og smidigt flow mellem kontrakt-, økonomi- og projektprocesser og derved styrke overblik og kontrol med virksomhedens mange byggeprojekter.

Implementeringen af IFS-platformen er allerede i gang. I april gik 535 brugere i NCC Industry live med IFS Cloud EAM.

Danske Uniify vinder Mastercard-pris

Softvarevirksomheden Uniify blev kåret som dansk vinder af Mastercard Lighthouse FINITIV forårsprogrammet ved teknologikonferencen Latitude59 i Tallinn i går torsdag

Den unge start-up imponerede dommerne med en platform, som automatiserer onboardingen af kunder i finansielle virksomheder i et digitalt flow, der forenkler processen med at indsamle kundedata og opfylde KYC-, KYB- og kreditvurderingskrav. Det sparer tid, reducerer omkostninger og styrker kundeoplevelsen.

Betalingsapp´en Cino fra Estland blev forårets samlede vinder af FINITIV-programmet. Tidligere har også danske Vibrant vundet det samlede program.

Mastercard Lighthouse FINITIV er et tre måneders startup-program, der hjælper nordiske og baltiske fintechs med at udforske partnerskabsmuligheder med Mastercard og store nordiske banker som SEB, Danske Bank, DNB, Swedbank og OP Financial Group.

Damstahl scorede Guld og pris-hattrick til Dansk Erhvervs E-handelsprisen 2023

Stålgrossisten Damstahl fra Skanderborg blev den helt store vinder, da Dansk Erhverv torsdag kårede og hyldede de bedste danske e-handelsvirksomheder ved Dansk Erhvervs E-handelsprisen 2023.

Matas, Royal Copenhagen og Elisa var også blandt vinderne til den store prisfest, hvor Kvadrat snuppede prisen for Bedste Grønne Tiltag.

Ny landsdækkende platform for data om turisme

En ny landsdækkende dataplatform vil skabe nye indsigter om turisterne og vil forsyne aktørerne i dansk turisme med viden og værktøjer, som giver dem et langt stærkere grundlag til at prioritere og træffe bedre forretningsmæssige beslutninger.

En række nøgleaktører i dansk turisme er gået sammen om dataplatformen, der kan betegnes som et digitalt tigerspring i forhold til at få relevant viden og aktuelle indsigter om turisterne.

Dataplatformen vil betyde stærkere produkter og løsninger og vil give dansk turisme muligheder for at optimere udviklingsaktiviteter og markedsføring og understøtte udviklingen i lokalsamfundene og derved skabe en bæredygtig turismeudvikling i samspil med borgere og lokale aktører.

Devoteam ansætter ny Associate Partner

It-konsulenthuset Devoteam har ansat Lise Astrup Frandsen som Associate Partner i virksomhedens Mangement Consulting afdeling, Digital Impulse. Hun kommer fra en stilling som it- og digitaliseringschef i Fiskeristyrelsen.

Hos Devoteam bliver Lises hovedopgaver at rådgive virksomhedens kunder i digital transformation samt at drive en række udviklingsopgaver i samarbejde med sit team.