Artikel top billede

Nationalbanken betaler hackere for at udføre cyberangreb mod danske banker

Finansielle it-systemer i Danmark bliver med jævne mellemrum udsat for cyberangreb, der er organiseret af Nationbanken i Danmark. Målet er at styrke cybersikkerheden ved at finde systemernes svagheder, før de it-kriminelle finder dem.

Når danske banker og it-systemer i den finansielle sektor bliver udsat for hackerangreb, er det ikke nødvendigvis fra folk, der har ondt i sinde.

Det skriver Børsen.

For Nationbanken har siden 2019 haft et såkaldt Tiber-DK-Program, hvor den danske nationalbank hyrer white hat-hackere til at udføre cyberangreb, som skal trykprøve it-systemerne i det finansielle Danmark.

“I Nationalbanken har vi som en af vores hovedopgaver at sikre den finansielle stabilitet i Danmark, og en af de store trusler mod den finansielle stabilitet er hackerangreb mod bankernes it-systemer. Derfor er det af stor betydning for os, at vi gennem Tiber-DK-programmet kan øge cybersikkerheden og for eksempel hjælpe bankerne til at blive bedre rustet til at modstå hackerangreb,” siger Pernille Øls Andersen, chef for Nationalbankens Tiber-DK-program, til Børsen.

Nødvendigheden af denne type programmer understreges af, at Center For Cybersikkerhed i sine trusselsvurdering advarede om, at der er en meget høj risiko for at danske virksomheder og institutioner bliver udsat for cyberangreb.

Bruges til at forhindre terror

Tiber står for threat Intelligence Based Ethical Red Teaming, og rammerne for det program som Nationbanken anvender er udviklet af Den Europæiske Centralbank.

Red Teaming er dog en velkendt teknik som bruges både i den fysiske og digitale verden, hvor udefrakommende betales for at forsøge at bryde ind og organisationen. Herefter bruger organisationerne erfaringerne til at styrke deres sikkerhed.

Eksempelvis har de amerikanske luftfartsmyndigheder siden terrorangrebet mod et Pan Am-fly over den skotske by Lockerbie i 1988 jævnligt brugt red teams til at trykprøve den fysiske sikkerhed i amerikanske lufthavne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere