Artikel top billede

(Foto: Screenshot / Rasmus Ferdinand Ginman)

Stor ændring på vej i din MitID-app: Du skal snart scanne din pc-skærm med din telefon

Tirsdag ændres din MitID-app med en stor opdatering. Fremover vil du blandt andet skulle scanne en QR-kode på din computerskærm for at anvende MitID.

Om få dage bliver MitID-appen på din telefon opdateret med en stor opdatering, der kommer til at ændre markant i den måde, som appen anvendes på.

Det sker fra på tirsdag, hvor Digitaliseringssstyrelsen begynder at udsende opdateringen i App Store og Google Play-butikken.

Opdateringen indeholder to vigtige ændringer, som dækker anvendelsen via dels mobiltelefon, dels computer.

Scanne med telefon

Vil du have adgang til en tjeneste via MitID på din computer, betyder ændringen, at du fra på tirsdag først skal scanne en QR-kode på din computer-skærm med din telefon for at få adgang.

QR-koden vil her dukke op på computer-skærmen - og scanningen foretages med telefonen via MitID-appen.

“Dermed bindes indtastningen af bruger-ID og den efterfølgende godkendelse i MitID appen stærkere sammen. Det skal være med til at sikre, at brugeren, der godkender med MitID app, selv har startet handlingen,” meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

Adgang via telefon

Skal du have adgang til en tjeneste via MitID på din telefon, vil man fra på tirsdag blive ført over i MitID-appen ved tryk på en enkelt knap, der kommer til at hedde ‘Åbn MitID.-app.’

Det bliver dermed langt mere simplent end i dag, hvor man selv skal fremfinde MitID-appen på sin telefon, og dernæst åbne den manuelt, hvorefter man skal logge ind og dernæst godkende.

Digitaliseringsstyrelsen meddeler, at opdateringen er udviklet og brugertestet ‘over længere tid’ og har været planlagt længe.

“Opdateringen er med til at beskytte brugerne mod en type svindel, vi desværre har set meget af, hvor brugere lokkes til at swipe på en handling, som de ikke selv har startet. Samtidig er vi glade for at kunne imødekomme ønsket om at gøre det nemmere at åbne MitID appen,” meddeler Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.