Artikel top billede

(Foto: David Stjernholm)

Digital kunst: Enorme dataskulpturer på Arken

Ny udstillingsserie sætter fokus på AI, natur og digital kunst og viser i første omgang to enorme værker under konstant forandring.

I skrivende stund melder vejrudsigten om udsigt til sol, sol og mere sol. Men før eller siden kommer regnen jo nok, og så kan man eventuelt søge ly på kunstmuseet Arken i Ishøj.

Her kan man frem til slutningen af august opleve værker af Refik Anadol.

Han er blandt de globalt toneangivende indenfor digital kunst og benytter sig blandt andet i vidt omfang af AI og enorme datasæt til at skabe foranderlige installationer.

Udstillingens hovedværk er den syv gange syv meter store dataskulptur Nature Dreams, der trækker på millioner af naturbilleder og skaber abstrakte, computergenerede naturbilleder, der forandrer sig uophørligt.

I værket Machine Hallucinations: Nature Dreams træder publikum derimod ind i en omsluttende totalinstallation, hvor beskuerens sanser bliver bombarderet fra alle sider.

Udstillingen er første del af Arkens treårige udstillingsrække ”Nature Future”, der gennem kunsten sætter fokus på menneskets forhold til natur og teknologi og som udfolder sig i et af museets primære rum – det 1.000 kvadratmeter store ”Kunstaksen.”

Læs mere om udstillingen her.