Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Grønland bekymret over sårbar tele-infrastruktur: Vil have Forsvaret til at betale for søkabel

Grønlands kritiske tele-infrastruktur er ekstrem sårbar overfor brud.

Grønlands kritiske teleinfrastruktur er ekstremt sårbar overfor brud, advarer direktør for Grønlands nationale teleselskab Tulsass, Kristian Reinert Davidsen.

Ifølge Ritzau har han netop besøgt et telesite ved Godthåbsfjorden sammen med statsminister Mette Frederiksen, lagmand på Færøerne Aksel V. Johannesen og formanden for den grønlandske regering Naalakkersuisut, Muté B. Egede.

Ifølge Kristian Reinert Davidsen er der nemlig kun to søkabler til og fra Grønland. Kappes de, har Grønland stort set ingen forbindelse til internettet.

Arbejdet med at etablere et nyt søkabel er dog i gang. Det mener Aaja Chemnitz, der sidder i Folketinget for grønlandske IA, at det danske Forsvar bør finansiere.

“For at bevare forsyningssikkerhed og beskytte vores kritiske infrastruktur her i Grønland, så bør Forsvaret som del af forsvarsforliget betale for et ekstra søkabel, “ siger hun ifølge Ingeniøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere