Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Oracle/PR)

Oracle licensforretning i markant tilbagegang – men cloud brager frem

Den tidligere så lukrative licensforretning hos Oracle går tilbage, mens der til gengæld er markant fremgang at spore hos Oracles cloud-forretning, som i øjeblikket vokser hurtigere end den tilsvarende forretning hos Google og Microsoft.

Gennem årtier har amerikanske Oracle tjent styrtende på sine licenser, men i disse år er selskabet ved at omstille sig fra at være en licensforretning til en service-forretning.

Det sætter også sit tydelig præg på selskabets seneste kvartalsregnskab, der blev offentliggjort mandag aften.

Regnskabet viser, at selskabets licensforretning styrtdykker, mens den cloud-baserede service-forretning brager frem.

Oracles indtægter fra cloud-infrastruktur steg således med svimlende med 76 procent til 1,4 milliarder dollar eller omtrent 9,7 milliarder kroner, sammenlignet med samme kvartal året før.

Vokser hurtigere end Microsoft og Google

I det forrige kvartal voksede området desuden med 55 procent, og den accelererende cloud-vækst hos Oracle betyder ifølge amerikanske CNBC, at selskabets cloud-forretning vokser hurtigere end både Microsoft og Google på cloud-området.

Det er dog værd at nævne at Oracles cloud-forretning stadigvæk er markant mindre end de to giganters.

Oracles cloud-service-forretning, der er selskabet største indtjeningskilde, er også vokset markant i kvartalet.

Således lander den på en omsætning på 9,37 milliarder dollar eller cirka 65 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 23 procent sammenlignet med samme kvartal året før.

Licenser fylder mindre

Til gengæld faldt selskabets salg af licenser til både on-premise og cloud med 15 procent til 2,15 milliarder dollar eller cirka 14,9 milliarder kroner.

Omstillingen fra at være en licensforretning til at være en cloud og services forretning har også sat sit præg på Oracles danske afdeling har Oracles danske landechef Marc Jardorf tidligere fortalt til Computerworld

”Vi har gennemgået en transformation, som betyder, at hvor det før var størstedelen af medarbejderne som arbejdede med licens, så er det i dag kun seks kolleger, der sidder med vores gamle licensforretning,” fortalte han i fjor til Computerworld.

Overgik forventningerne

Oracles regnskab viser desuden, at selskabet i hele regnskabsåret har oplevet en omsætningsfremgang på 22 procent, mens omsætningen i kvartalet steg med 18 procent til 13,8 milliarder dollar, hvilket svarer til 95,5 milliarder kroner.

Resultatet overgik forventninger hos investorerne på Wall Street, og aktiekursen steg efterfølgende med seks procent.