Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Solen Feyissa/Unsplash)

Facebook fjerner adgangen til nyheder i protest mod ny lov

Facebooks moderselskab Meta vil fjerne nyheder fra det sociale medie, efter det canadiske parlament har vedtaget en lov, som vil give nyhedsmedier bedre forhandlingsmuligheder med tech-giganter angående betaling af indhold.

Meta, som er Facebooks og Instagrams moderselskab, vil stoppe med at give canadiske brugere af netop Facebook og Instagram adgang til nyheder.

Det sker efter, at det det canadiske parlament stemte for lovgivning, der skal få tech-giganter som Meta og Google til at punge ud til udgiverne, når deres nyheder bliver delt.

Det beretter Reuters.

"I dag bekræfter vi, at tilgængeligheden af nyheder på Facebook og Instagram slutter for alle brugere i Canada, førend Online News Act finder anvendelse," lyder det i en meddelelse fra Meta.

Lovforslaget, der kaldes Online News Act, så dagens lys efter klager fra den canadiske medieindustri, som ønsker strengere lovgivning for tech-virksomheder, som forhindrer dem i at presse medierne ud af markedet for online-annoncering.

I loven er der retningslinjer for, hvordan man skal få tech-giganter som Facebook og Google til at forhandle kommercielle aftaler og betale nyhedsudgivere for deres indhold. Australien vedtog en lignende lovgivning i 2021.

Bøllemetoder

De amerikanske tech-virksomheder kalder forslagene, som canadierne er kommet med, uholdbare for deres virksomheder og siger også, at den canadiske lovgivning er endnu mere striks end både den australske lov samt lovgivning i Europa.

Den canadiske regering har dog indtil nu stået fast på ikke at rykke sig en tomme i forhold til lovgivningen.

Den canadiske premierminister Justin Trudeau sagde tidligere på måneden, at Meta og Google benyttede sig af 'bøllemetoder' i deres kampagne mod lovgivningen.