Artikel top billede

Fords nye bil lader dig slippe pedalerne men hyler af dig hvis du fjerner øjnene fra vejen

En ny funktion giver briterne mulighed for at hvile fødderne, når der skal køres langt på de britiske motorveje. Men fjerner man øjnene fra vejen både larmer og bremser bilen.

Omtrent 155 kroner i måneden skal det koste de britiske Ford Mustang Mach-E bil-ejere at få lov at slippe rattet og foden fra speederen på de britiske motorveje.

Bilen, der kommer med en ny tilkøbsmulighed kaldet BlueCruise, er nemlig lige blevet godkendt hos de britiske myndigheder.

Det skriver The Guardian.

Indtil nu gælder godkendelsen dog kun på motorveje, hvor biler i modsatkørende retning er adskilt af fysiske barrierer.

Men vent, der er mere. For skal Fordens fører bruge funktionen, skal vedkommende holde øjnene på vejen.

Denne nødvendige forsikring har man valgt at løse ved at udstyre bilen med et kamera i forruden, som registrerer førerens øjenbevægelser. Og bevæger øjnene sig væk fra vejen mere end fem sekunder, så starter en hyletone.

Bilen vil lade hyletonen stige i intensitet indtil føreren kigger frem, og sker det ikke inden 15 sekunder, så vil bilen af sig selv begynde at bremse op.

Hvis ikke kameraet, der også kan se gennem solbriller, registrerer at føreren har øjnene på kørebanen i mere end fem minutter, vil bilen alarmere alarmcentralen.

Funktionen løber op i 18 britiske pund om måneden.

"Vi er den første og eneste [producent], der gør dette i Europa," sagde Fords manager Jack Baker, der har til opgave at udrulle tjenesten, til The Guardian.

Nogen a de første, som Ford håber vil have interesse i funktionen er dem, der står over for en kør-selv-ferie hvor funktionen på den længere tur kan give en mere afslappet kørsel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere