Artikel top billede

(Foto: Benjamin Nelan/Pixabay)

Et kryptovaluta-tilsyn i USA kan være lige om hjørnet

Uenige virksomheder og myndigheder i USA har presset den amerikanske regeringsorgan til at tage en række vigtige standpunkter om kryptovaluta. Nu skal der stemmes om et tilsyn.

I denne uge skal en nedsat amerikansk komité stemme om en række lovforslag, der har betydning for lovrammen om kryptovaluta.

Blandt den lovgivning, som det såkaldte House Financial Services Committee skal overveje, er et lovforslag, der definerer, hvornår en kryptovaluta er et værdipapir eller en råvare.

Et andet forslag handler om at etablere en føderal institution i landet til at føre tilsyn med stablecoins, som er digitale tokens, der typisk understøttes af traditionelle aktiver som den amerikanske dollar.

Det skriver Reuters.

Dette er første gang i amerikansk historie, at lovgivningsforslag om krypto bliver bragt til afstemning i Kongressen. Og klar lovgivning betyder noget for både brugere og de virksomheder, der baserer deres aktiviteter på krypto.

Til Reuters sagde Kristin Smith, der er administrerende direktør for Blockchain Association:

"Selvfølgelig har vi haft nogle vigtige afgørelser fra domstolene tidligere, men dette er langt det mest betydningsfulde lovgivningsmæssige øjeblik, vi har haft."

Generelt er kryptovirksomheder født ind i en lovgivningsmæssig gråzone. Indtil nu har den amerikanske myndighed Securities and Exchange Commissions (SEC) taget teten på at lovhåndhæve ved at påstå, at de fleste kryptovalutaer er værdipapirer og dermed underlagt investorbeskyttelsesregler.

Der er dog kun få kryptovirksomheder i USA, der ikke bestrider SECs autoritet på området, og i sidste måned eskalerede situationen, da SEC sagsøgte kryptobørserne Coinbase og Binance for ikke at registrere alle krypto-tokens.

Derfor er klare regler på området tiltrængt. Men om lovforslagene finder støtte blandt senatets medlemmer, er mere uvidst.

Blandt andet har lederen af senatets bankudvalg, Sherrod Brown, sagt, at han er usikker på, om yderligere lovgivning til regulering af krypto er nødvendig.

På den anden side siger den republikanske formand for udvalget, Patrick McHenry, at hans prioritet er at fremme et lovforslag om struktur for kryptomarkeder, som vil udvide Commodity Futures Trading Commissions (CFTC) tilsyn med kryptoindustrien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere