Artikel top billede

(Foto: Benjamin Nelan/Pixabay)

Et kryptovaluta-tilsyn i USA kan være lige om hjørnet

Uenige virksomheder og myndigheder i USA har presset den amerikanske regeringsorgan til at tage en række vigtige standpunkter om kryptovaluta. Nu skal der stemmes om et tilsyn.

I denne uge skal en nedsat amerikansk komité stemme om en række lovforslag, der har betydning for lovrammen om kryptovaluta.

Blandt den lovgivning, som det såkaldte House Financial Services Committee skal overveje, er et lovforslag, der definerer, hvornår en kryptovaluta er et værdipapir eller en råvare.

Et andet forslag handler om at etablere en føderal institution i landet til at føre tilsyn med stablecoins, som er digitale tokens, der typisk understøttes af traditionelle aktiver som den amerikanske dollar.

Det skriver Reuters.

Dette er første gang i amerikansk historie, at lovgivningsforslag om krypto bliver bragt til afstemning i Kongressen. Og klar lovgivning betyder noget for både brugere og de virksomheder, der baserer deres aktiviteter på krypto.

Til Reuters sagde Kristin Smith, der er administrerende direktør for Blockchain Association:

"Selvfølgelig har vi haft nogle vigtige afgørelser fra domstolene tidligere, men dette er langt det mest betydningsfulde lovgivningsmæssige øjeblik, vi har haft."

Generelt er kryptovirksomheder født ind i en lovgivningsmæssig gråzone. Indtil nu har den amerikanske myndighed Securities and Exchange Commissions (SEC) taget teten på at lovhåndhæve ved at påstå, at de fleste kryptovalutaer er værdipapirer og dermed underlagt investorbeskyttelsesregler.

Der er dog kun få kryptovirksomheder i USA, der ikke bestrider SECs autoritet på området, og i sidste måned eskalerede situationen, da SEC sagsøgte kryptobørserne Coinbase og Binance for ikke at registrere alle krypto-tokens.

Derfor er klare regler på området tiltrængt. Men om lovforslagene finder støtte blandt senatets medlemmer, er mere uvidst.

Blandt andet har lederen af senatets bankudvalg, Sherrod Brown, sagt, at han er usikker på, om yderligere lovgivning til regulering af krypto er nødvendig.

På den anden side siger den republikanske formand for udvalget, Patrick McHenry, at hans prioritet er at fremme et lovforslag om struktur for kryptomarkeder, som vil udvide Commodity Futures Trading Commissions (CFTC) tilsyn med kryptoindustrien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere