Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

I Danmark har det været en selvfølge i årevis - men om to år kan amerikanerne også udfylde deres skattepapirer på nettet

Nye midler fra den amerikanske præsident Joe Bidens Inflation Reduction Act har sat gang i en omfattende digitalisering af det amerikanske skattevæsen.

Herhjemme har det i årevis været en selvfølge, at vi kan indberette vores skat digitalt.

Men sådan er det langt på den anden side af Atlanten.

Her er det i øjeblikket en nyhed, at de amerikanske skattemyndigheder IRS har lovet, at borgerne senest i 2025 vil kunne udfylde alle tilgængelige skatteformularer online.

Ifølge avisen Washington Post betyder det helt konkret, at de amerikanske skatteborgere enten vil få mulighed for at uploade skatteformularer digitalt eller udfylde dem direkte på en hjemmeside.

I USA er det udbredt, at skatteborgerne i stedet for at indtaste oplysningerne på en hjemmeside mailer deres skattepapirer til myndighederne, men ifølge Washington Post ventes det, at 94 procent af de amerikanske skatteborgere vil kunne slippe for at indsende dokumenterne via mails, når digitaliserinsprogrammet begynder i januar.

Indfører ny skanningsteknologi

Washington Post kan desuden oplyse, at Skattepapirer som alligevel bliver indsendt via fax eller mail, i fremtiden vil blive indskannet øjeblikkeligt via en ny skanningsteknologi, der er hurtigere og mere præcis, lyder det fra skattemyndighederne.

Digitaliseringen er blevet muliggjort med midler, der kommer fra den amerikanske præsident Joe Bidens lovpakke til bekæmpelse inflation, Inflation Reduction Act.

I Danmark åbnede Skat i 1995 for første gang for, at man kunne indtaste ændringer og tilføjelse til sin opgørelse på nettet via TastSelv.