Artikel top billede

Derfor er japanerne tvunget til fortsat at anvende floppy diske og cd rommer i stor stil: Men nu skal det være slut

Japanerne er stadig i stor stil tvunget til at anvende de tudsegamle floppy diske, som gik ud af produktion for mange år siden, hvis de skal fungere i det japanske samfund. Men nu skal det være slut, mener digitaliseringsminister Taro Kono.

Det skal være slut med floppy diske og cd rommer i lange baner i den japanske statslige forvaltning.

Sådan lyder det den japanske minister for digitalisering, Taro Kono, der blæser til kamp mod de japanske lovkrav om, at al data sendt til de statslige myndigheder, skal sendes på fysiske lagermedier.

I et opslag på Twitter erklærer han ‘krig mod floppy diske,” meddeler han.

Ifølge ministeren findes der for tiden omkring 1.900 steder i japansk lovgivning, hvor det bliver fastslået, at virksomheder skal overføre data i form af formularer, ansøgninger og lignende på floppy diske, cd rommer eller andre former for fysiske lagermedier.

Hertil kommer 157 love, der kræver, at alle overførsler af data skal ske specifikt på optiske- eller magnetiske diske eller på magnetiske bånd.

Sony stoppede med at producere de tudsegamle floppy diske for 11 år siden, nemlig i 2011, hvor de store flade data-plader i mange år allerede havde været forældede.

ZDNet skriver, at de mange gamle love og regulativer med krav om fysiske lagermedier tvinger både borgere og virksomheder til at anvende teknologier, som er så uddaterede, at de reelt er svære at finde i butikker.

Japan er ellers relativt langt fremme i den digitale udvikling og er kendt for på mange måder at være et højteknologisk samfund.

Taro Kono vil fremfor de gamle teknologier have indført muligheden for at indsende data til det offentlige online.

I sin japanske blog - som du finder her - peger Taro Kono på det nationale ID-smartcard My Number, som kan anvendes til eksempelvis elektronisk indberetning af skat, online-ansøgninger til det offentlige, net-bank og meget andet.

Japan er faktisk ikke det eneste land, der har anvendt floppy disk i mange år.

Det amerikanske luftvåben afskaffede for få år siden - nemlig i 2019 - floppy disken som et centralt element i håndteringen af det amerikanske atom-arsenal til fordel for de mere moderne SSD-diske.

Det kan du læse mere om her.