Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Millioner udloddes i stor AI-konkurrence: Kan du hjælpe det amerikanske militær med at løse dette problem?

Darpa, der er den amerikanske hærs forskningsorganisation, har lanceret en ny konkurrence med en præmiepulje på 170 millioner kroner. Målet er bruge kunstig intelligens til at beskytte software, der indgår i kritisk infrastruktur.

Det amerikanske militærs forskningsorganisation Darpa har lanceret en ny to årig konkurrence kaldet “AI Cyber Challenge” eller blot AIxCC.

Her bliver der ifølge it-mediet The Register dystet om en præmiepulje på i alt 25 millioner dollar – eller lige knap 170 millioner kroner – i en konkurrence, hvor målet er at bygge et maskinlæringssystem, der kan beskytte software og kritisk infrastruktur.

Mere konkret vil forskellige hold konkurrere mod hinanden om at bygge modeller, der kan identificere sårbarheder i kode, blokere angreb mod sårbarhederne og adressere manglerne i softwaren.

Konkurrencen blev lanceret ved konferencen Black Hat i Las Vegas, og i den forbindelse forklarede Perri Adams der står i spidsen for AIxCC-programmet, til The Register, at man har vagt at designe konkurrencen med et bredt fokus på software.

"Vi fokuserer på at forsøge at skabe sikkerhed om så bredt et udvalg af software som muligt, og derfor forsøger vi at modellere konkurrencen mod at have et fokus på generel software, fordi det også er det, vi finder i kritiske infrastruktursystemer,” siger hun til mediet.

Ifølge The Register vil 20 af deltagerholdene til DEF CON-konferencen næste år skulle dyste om fem pladser i finalen der finder sted i 2025.

De fem finalister vil modtage 2 millioner dollar hver, og i finalen der finder sted til DEF CON i 2025 vil vinderen modtage 4 millioner dollar, mens tredje pladsen vinder 3 millioner dollar og tredjepladsen får 1,5 millioner dollar

Læs mere om konkurrencen her.