Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Silicon Valley bekymret over dumme børn

Silicon Valley og dermed Californiens økonomiske konkurrenceevne er truet af en fatal lærermangel i de matematiske og naturvidenskabelige fag. Den californiske ungdom er videnskabeligt bagud. It-branchen vil have uddannet op til fire gange så mange lærere om året.

Silicon Valley er i fare. Undersøgelser viser nemlig, at de californiske børn er teknologisk og videnskabeligt så meget bagud, at de er omtrent matematiske analfabeter.

Californien bliver regnet for verdens femte-største økonomi og er dybt afhængig af fortsat at kunne have en dygtig arbejdsstyrke inden for it og teknik.

Hvis manglen på lærere fortsætter, kan Californien blive nødt til at tælle på fingrene, hvor mange år fremover staten kan prale af at være først og størst på it-udviklingsfronten. Hvis det endda går an.

Nummer sjok
Elever i ottende klasse ligger sidst på listen over den amerikanske ungdom målt på kundskaber udi det naturvidenskabelige. Men det er måske ikke så underligt.

Omtrent 2300 klasser i staten blev i skoleåret 2002-2003 undervist i matematik eller naturvidenskab af lærere uden uddannelse.

Ud af de 12.800 udklækkede lærere fra California State University samme år, havde kun de 750 kvalifikationer inden for matematik eller naturvidenskab.

Det vil Arnold Schwarzenegger, statens republikanske guvernør og 18 af de største californiske virksomheder gøre noget ved.

Virksomhederne og staten har skabt en pulje på godt 30 millioner kroner, så der bliver råd til uddanne op til fire gange så mange lærere på University of California og California State University gennem mindst fire år.

It-branchen jubler
Intel og teleselskabet SBC har været de mest gavmilde bidragsydere med henholdsvis 6 og 12 millioner kroner til puljen.

På listen over givere er også selskaber som Apple, Qualcomm, Sun Microsystems, Hewlett-Packard, Adobe Systems, Apacheta, Wind River og flere biotekvirksomheder. Flere virksomheder er i forhandlinger om at støtte initiativet.

Schwarzenegger vil sågar eftergive studielånene til 350 college-studerende, der uddanner sig til lærere og underviser i mindst fire år.

Planerne vækker jubel blandt it-branchens spidser, der opfordrer til endnu flere initiativer blandt firmaerne.

Der lyder dog kritik fra politisk kant, da guvernør Schwarzenegger tidligere på året foreslog at skære små 169 millioner kroner fra statens universitetsforberedende kurser.

Der bor officielt 36 millioner mennesker i den amerikanske vestkyst-stat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere