Artikel top billede

(Foto: Vecteezy/sasirin pamai)

Fransk parlamentariker kommer Max Schrems i forkøbet: Vil have transatlantisk dataaftale suspenderet

Ny dataoverførselsaftale mellem EU og USA udfordres af fransk Parlamentariker ved EU-Retten.

Den tredje aftale mellem EU og USA om dataoverførseler, der har fået det mundrette navn EU-US Data Privacy Framework, og som parterne er blevet enige om, bliver nu udfordret ved EU-Retten.

Ganske som forventet.

Men hvor de fleste havde forventet, at det igen skulle være den østrigske databeskyttelsesaktivist Max Schrems, der i forvejen lægger navn til to EU-domme, der skulle udfordre den nye aftale, så er det altså en fransk parlamentariker, der nu vil udfordre aftalen.

Det skriver Politico.

Der er tale om Philippe Latombe, der er medlem af det franske parlament og som altså vil udfordre den transatlantiske aftale om dataoverførsler mellem EU og USA.

"Teksten, der er resultatet af disse forhandlinger, overtræder Unionens charter om grundlæggende rettigheder på grund af utilstrækkelige garantier for respekt for privat- og familieliv med hensyn til masseindsamling af persondata og den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR)," lyder det i erklæringen fra Latombe.

Skridtet kommer kun to måneder efter, at europæerne og amerikanerne ellers var nået til enighed om en aftale, som - ifølge de to parter - endelig kunne lægge flere års usikkerhed og uvished i graven, så data igen kunne flyde frit på tværs af Atlanten.

Ifølge Politico har Latombe indgivet to søgsmål i forbindelse med aftalen: Et for at suspendere aftalen øjeblikkeligt, mens det andet søgsmål handler om selve aftalens tekst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere