Artikel top billede

De spritnye Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 gemmer på en stor nyhed

Mød de to helt nye og opdaterede udgave af Apples Watch og Apple Watch Ultra, der blev præsenteret tirsdag aften. De gemmer særligt på en ny stor nyhed.

Apple er klar med to opdaterede udgaver af Apple Watch.

Men det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. For på det ydre ligner de til forvekslinger de tidligere versioner.

Det kom frem tirsdag aften, hvor Apple præsenterede Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2.

Til gengæld er der store forandringer på indersiden af urene, hvor det er blevet udstyret med en ny såkaldt S9-chip.

Stor nyhed

Det er en større nyhed, end det måske lyder. For Apple Watch Series 6, 7 og 8 har været udstyret med den præcis samme processor.

Men den nye chip er udstyret med 60 procent flere transistorer, hvilket ifølge Apple medvirker til at uret er 30 procent hurtigere, får nye funktioner og samtidig fastholder den samme batteri tid på 18 timers for Series 9 og 36 timer for Ultra 2.

En af de nye funktioner, som den nye chip bidrager til er en opdatering til Apples stemmestyrede assistent Siri.

Hidtil har Siri på Apple Watch været afviklet via iPhonen, men nu har Apple Watch selv computerkraft nok til at afvikle Siri direkte fra uret, hvilket gør at Siri reagerer hurtigere og eksempelvis ikke sløves af langsomme trådløse forbindelser.

Samtidig får Siri på uret også adgang til sundhedsdata, som eksempelvis betyder, at den kan informere dig om, hvordan du har sovet i løbet af natten eller hvor mange skridt du har gået. Denne funktion er i første omgang kun til gengæld på engelsk og kinesisk mandarin.

Lysstærke skærme

Både Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 er blevet udstyret med nye skærme. Apple Watch Series 9 får skærm med 2.000 nits, hvilket er dobbelt så lysstærk som Apple WatchSeries 8. Mens Apple Watch Ultra 2 får en skærm med op til 3.000 nits.

Samtidig præsenterede Apple også en ny form for betjening af uret, som Apple kalder for dobbelt tap.

Her kan du betjene uret ved at klemme din pengefinger og tommerfinger sammen to gange i træk. På den måde kan du eksempelvis pause en alarm, modtage et opkald samt udføre en lang række andre interaktioner.

Apple Watcth Series 9 kommer i både aluminium og stål, mens Apple Watch Ultra kun fås i en udgave, der består af 95 procent genbrugt titanium.

De to ure kan forudbestilles allerede i dag og leveres 22. september, og det billigste Apple Watch Series 9 koster fra 3.599 kroner, mens prisen for et Apple Watch Ultra 2 starter ved 7.199 kroner.