Artikel top billede

Efter Frankrig lukker salg for iPhone 12: Her er Apples forsvar mod for høj eksponering for stråling

iPhone 12 må fra onsdag ikke længere sælges i Frankrig. Den opfylder ikke kravene for minimal stråling lyder grundlaget. Her er Apples svar på forbuddet.

Apple måtte onsdag ud og forsvare sin iPhone 12-model, efter at en fransk vagthundsmyndighed beordrede standsning af salget med henvisning til, at den specifikke iPhone-model bryder med europæiske grænser for strålingseksponering.

Som forsvar siger Apple i en erklæring, at iPhone 12 ved sin lanceringe blev certificeret af flere internationale organer som værende i overensstemmelse med globale strålingsstandarder.

Det skriver Reuters.

Desuden tilføjer Apple at deres model har leveret adskillige Apple- og tredjeparts laboratorieresultater, der beviser telefonens overensstemmelse med det franske agentur.

Myndigheden Frankrigs Agence Nationale des Fréquences (ANFR), der har pålagt Apple at stoppe salget af iPhone 12 - her tre år efter lanceringen af telefonen - begrunder sit krav med, at man har foretaget tests af telefonen, der viser at enhedens specifikke absorptionshastighed (SAR) var højere end tilladt.

I Tyskland har nettilsynsmyndigheden BNetzA i forbindelse med det franske tiltag indledt tæt dialog med myndighede, og overvejer at gå samme vej.

Ifølge Reuters har industrieksperter udtalt, at der ikke er grund til bekymring, trods dette nye fund. Begrundelsen er, at regulatoriske grænser for SAR er sat et godt stykke under det niveau, hvor videnskabsfolk har fundet beviser for skade.

Det Internationale Agentur for Kræftforskning, som sætter globale retningslinjer for SAR-grænser, klassificerede de radiofrekvente elektromagnetiske felter, der stammer fra mobiltelefonbrug som "muligvis kræftfremkaldende" i 2011.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere