Artikel top billede

Kina nægter nu at have givet sine statsansatte forbud mod at bruge Apple-produkter

Kinas statsansatte har aldrig fået forbud mod at bruge Apple-produkter. Sådan lyder det nu fra den kinesiske udenrigsminister.

Kinas udenrigsministerium siger, at landet ikke har forbudt hverken køb eller brug af nogen udenlandske mobiltelefoner.

Meldingen kommer efter at flere internationale og danske aviser har rapporteret, at Kina skulle have stillet krav til regeingsansatte om, ikke at bruge Apple-produkter i deres daglige arbejde.

"Kina har ikke udstedt love, regler eller politiske dokumenter, der forbyder køb og brug af udenlandske mærketelefoner som Apples," siger udenrigsministeriets talsmand Mao Ning i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

Han tilføjer:

"For nylig har vi bemærket en masse medieeksponering af sikkerhedshændelser relateret til Apples telefoner. Den kinesiske regering lægger stor vægt på information og cybersikkerhed og behandler både indenlandske og udenlandske virksomheder som ligeværdige."

Reuters, der blandt andet var et af de medier, der havde rapporteret om forbuddet, skriver, at det formodede forbud falder sammen med stigende spændinger mellem Beijing og Washington.

Og sagen har blandt andet udfordret Apple, som er stærkt afhængig af Kina for vækst i omsætning og produktion.

Også Computerworld har tidligere skrevet om det påståede forbud fra det kinesiske styre til sine medarbejder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere