Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Samsung lancerer ny gaming-portal / Britisk dommer benyttede ChatGPT til at skrive tekst til en dom / Cyberkriminelle foretager lynhurtige angreb i clouden / Tyrkiet vil have en Tesla-fabrik

Morgen-briefing: Samsung lancerer ny gaming-portal / Britisk dommer benyttede ChatGPT til at skrive tekst til en dom / Cyberkriminelle foretager lynhurtige angreb i clouden / Tyrkiet vil have en Tesla-fabrik / Stor andel af virksomheder rammes af ransomware

Velkommen til tirsdagens morgenbriefing, som er bragt af Kristoffer Ingemand.

God læselyst.

Samsung lancerer ny gaming-portal

Samsungs lancerer den nye 'Embrace your game portal’ og Samsung Global YouTube-kanalen, som kommer til at inkludere indsigter og ekspertguides fra professionelle top gamere og content creators.

Der kommer til at være træningspas, videoworkshops og masser af andet gaming-relateret indhold.

Initiativet vil også tilbyde forhåndsvisninger af de nyeste Samsung-produkter og gaming-relateret teknologi.

"Samsung ønsker at hjælpe folk med at få mest muligt ud af deres spiloplevelse. 'Embrace your game' vil hjælpe mange mennesker i hele Europa med at få mest muligt ud af deres spiloplevelse," siger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europe i en pressemeddelelse.

Cyberkriminelle foretager lynhurtige angreb i clouden

En ny rapport fra it-sikkerhedsfirmaet Palo Alto Networks, 2023 Unit 42 Attack Surface Threat Report, viser, hvor hurtigt cyberkriminelle opererer.

En af de observationer, der fremgår af rapporten i rapporten er, at mange virksomheder og organisationer ikke engang er klar over deres egne udfordringer med angrebsfladen.

Især ekstern adgang er et område med høj sårbarhed.

Rapporten viser blandt andet, at 80 procent af truslerne er relateret til skyen, mens kun 19 procent er lokale. Derudover fremgår det, at cyberkriminelle har evnen til at scanne hele IPv4-adresseområdet for sårbarheder på få minutter.

Mere end 85 procent af de undersøgte virksomheder havde Remote Desktop Protocol (RDP) tilgængeligt i mindst 25 procent af måneden. Dette gør dem sårbare over for ransomware-angreb eller uautoriserede loginforsøg.

Britisk dommer benyttede ChatGPT til at skrive tekst i en dom

En britisk dommer ved navn Lord Justice Birss har afsløret, at han brugte ChatGPT til at opsummere en lovtekst og derefter formulere et svar, der blev brugt i en dom om ophavsret.

”Jeg tager det fulde personlige ansvar for det, jeg skriver i mine domme, jeg forsøger ikke at give ansvaret videre til en anden,” siger dommeren i en kommentar til The Guardian.

Tidligere har der været rapporter om advokater og dommere i USA og Colombia, der bruger Chat GPT, hvilket har ført til intens diskussion om farerne ved teknologien.

Tyrkiet vil have en Tesla-fabrik

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdoğan, har bedt Teslas topchef, Elon Musk, om at bygge en Tesla-fabrik i Tyrkiet.

Det skriver Politico.

Det tyrkiske statsmedie Anadolu Agency citerede Musk for at sige, at mange tyrkiske leverandører allerede arbejder med Tesla, og at Tyrkiet er blandt topkandidaterne til sin næste fabrik, men dette har Tesla ikke kommenteret overfor Politico.

Samtidig skriver Reuters og Wall Street Journal, at Saudi Arabien er i det tidlige stadie i en dialog med Tesla om at få en fabrik til landet, men dette har Elon Musk afvist på det sociale medie X, som han selv ejer.

Stor andel af virksomheder rammes af ransomware

En ny global undersøgelse fra it-sikkerhedsselskabet Arctic Wolf viser, at mere end halvdelen af adspurgte virksomheder var udsat for Ransomware sidste år – mere præcist 55 procent.

Særligt global kompetencemangel samt ustabil økonomi gør det svært for virksomhederne at håndtere denne type angreb, lyder det fra selskabet.