Artikel top billede

(Foto: Google PR)

Googles AI Bard er lige blevet meget smartere: Fungerer nu også med Gmail og Docs

Den store integration kommer nu til Googles AI-robot: Bard spiller nu sammen med Docs, Gmail, Google Maps og meget mere

Googles svar på AI-tjenester som Microsofts Bing AI og ChatGPT, AI-botten Bard, drager nu nytte af søge- og annoncegigantens omfattende økosystem af apps.

Bard får sig nu en opdateret sprogmodel, baseret på Googles PaLM2 model, som nu kan inddrage resultater fra tech-gigantens øvrige tjenester såsom Gmail, Docs, Google Drive, Google Flights, YouTube og Google Maps.

Udvidelsen kaldes for ’Bard Extensions’ og kan eksempelvis få Google Hotels, Google Maps og Google Flights til at tilbyde forslag på flyafgange, hotelovernatninger, navigation og videotips til seværdigheder i en og samme samtale med AI-assistenten.

Får ting fra hånden

Produktivitetsapps som Gmail og Google Docs bliver også integreret i Bard, som nu kan blive en del af den viden, som AI-tjenesten kan lære af og trække på.

Således kan Bard eksempelvis opsummere mails eller dokumenter eller sammendrage mail-konversationer.

Informationer som Bard give i sine svar kan også fakta- eller dobbelt-tjekkes, med kilder der fremgår og kan verificeres.

Alle de nye funktioner skal man tilvælge, med såkaldt ’opt-in’, og ens data bliver ikke anvendt til træne Bard eller målrette annoncer, forsikrer Google.

Nyt i Danmark

De nye features udkommer på engelsk først, men styrer mod de øvrige 40 sprog, som Bard understøtter i dag – heriblandt dansk.

Den dansksprogede version af Bard får i dag nye features kendt fra den mere avancerede engelske variant.

Nu får Bard evnen til at se, genkende og svare med billeder igennem Google Lens, mens chat-funktionen fremover er i stand til at tilpasse sin tone og stil til samtalen.